Публикувано на 23.12.2019 / 9:27

БАНКЕТ

БАНКЕТВ момента всичко, което мърда в тази страна е на банкет. Ужасяващ, провинциален, изумително дълъг и излишен банкет, в който отчаяните се опитват да съхраняват плътта си с още плът.

Кошмарен банкет, пир на незнанието какво да правиш и какво ще се случи. Завършекът на уплахата от някой горе, по-силен от нас и Господ.

А Господ – непоканен, гледа и повдига рамене.

Мартин Карбовски

Коментари 11 за
“БАНКЕТ”

 1. Ние тука на Четвърти километър сме нон стоп на банкет ,като тия от кафенетата ,билярдните зали и чиновниците .
  Чудим се кой филм да гледаме – Голямото плюскане“ , ,,Дълбокото гърло“ или ,,Рим на аристократите“.

 2. държавен служител съм, но не ходя по такива мероприятия, защото хората изпростяват в такива моменти, без значение дали са държавни или не служители-,
  та първо, банкетите се плащат със собствени, лични пари, т.е. за сметка на бюджета никога не се яло и пило
  това за подаръците, ми се вижда като словестна диария, аз даже и календар не съм получил, за сметка н ежедневните обаждания по телефона да давам безплатни консултаии,

 3. Гледах „Втори план“ в последната събота, за книгите. Нашето поколение – на 60-те години, четеше каквото му попадне, четяхме каквото трябва и каквото не трябва, всичко трябва… Езиковите гимназии и филологическите специалности бяха пълни с четящи хора, книжарниците също. Руската на „Алабин“ се пукаше по шевовете… да не изброявам до 18-те какво съм прочела. Такива предавания прави, г-н Карбовски, с такива хора като това момиче с книгите…

 4. Вярно е. Мой съсед ( държавен служител, разбира се) , който доскоро се търкаля с инсулт в „Пирогов“ и комуто помагах с каквото мога, вчера ми каза, че е много разстроен, че сега в службата има най-много банкети и подаръци…. Боже, прибери си вересиите!!!

  Думи нямам!

 5. Една контролна институция си е организирала банкет, уж „коктейл“, в София, за сметка на бюджетни пари! А уж великият ни премиер забрани такива мероприятия!

 6. Гаврата с Господ е системна, но за това пък помпозна. Управляващите политици заплюват Господ с фалшива вяра и истинска манипулация на Божи дарове и воля. Това е основна причина за гаврата и с празника: софри и банкети преди Рождество, пък после има и Бъдни вечер уж!

  На редовия българин и християнин

  Звездата възвестява за Звездата:
  Небесен знак предхожда чудо-светност,
  Дете се ражда – плът на Светлината,
  Отец дарува с Мама Син-Заветност!
  ……..
  Небесни знаци – ние ги загърбваме,
  Небесни сили-вземем и похабим,
  Небесни войни – удряме, охулваме,
  тогава как от зло да се избавим?

  1. Арогантността на политиците крещи и от кабинетите им, задължително декорирани с Икона на Иисус! Иконата е тапет за тях, не случайно снимките им са с гръб към Иконата, както са и с гръб към Господ! Загърбен Господ с инати, кражби на чужди дарове и доверие, непослушание на волята Божия, неблагодарност. Но …неблагодарник не успява, а пред Господ е мошеник, т.е. нарушил е заповедта ‘Не кради!“ и не само нея. Неблагодарниците са такива, защото са крадци, за да присвоят чуждото като свое – ум, чест, смелост, озарение. За това са неблагодарни, хора без ръст, крадци! И остават без ръст, като всеки крадец. Такива не празнуват, както и да празнуват!

 7. Снимката с банкетните маси в тунела е много показателна . Най-голямото плюскане последните 10-15 години беше строежът на софийското метро – там от приближени на Борисов бяха откраднати близо половин милиард лева. Тунелите по Витиня и магистрала “Люлин” също бяха повод за банкет. Разбира се, големият пир е магистрала “Хемус” и пуснатите в черната дупка ДФ “Автомагистрали” близо 3 млрд лева.

 8. Е нали уж Боко забрани тези вакханалии? Явно пак са намерили пролуки. Дано се пръснат от плюскане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *