Публикувано на 09.12.2008 / 19:06

А ти пушиш ли след полов герберски акт?

 

 

Ченгетата готвят протест. Идеята била да се съберат пред сградата на МВР на 13 декември под надслов: “Да попушим”.

Нещо като в култовите руски филми за фронта – “Давай, покурим!”. На фронта родните куки обаче не се борят срещу корумпираните си шефове, политическият натиск върху разработките им, нито пък срещу поръчките и корупцията в системата на МВР.

Те си искат 13-тата коледна заплата. Добавките и по възможност да им увеличат заплатите.

Навярно няма нормален българин, който да е против увеличаването на заплатите на българските полицаи.

Защо обаче този раздухан “бунт” мирише на поредния нескопосан политически сценарий, в който набутаха недоволните ченгета като в казан с врящ лепкав мармалад?

Ето какво четем във форума policebg.free:

 

Osata

Какво трябва да направи синдиката, възможно ли е, оттук да поставяме предварително разискани сериозни въпроси, които в последствие да стигат до конкретните лица в НПС? policexpert, въпроса е към теб, защото доколкото съм запознат си в този синдикат. За съжаление, мнението на колегите за синдиката е 10 пъти по-лошо от рейтинга на МВР пред гражданите. Нека се помъчим, за общото добро

 

Stoni

Оса..има страх да си кажете имената във форум, където не се иска ничия оставка и никакви права не си търсите.. Как го виждаш това на живо…!?!?!?!?
_________________
“Една власт не се е предала, докато не е предала своята агентура.”
(Збигнев Бжежински)КОМИСАР

Като бивш "разузнавач" се разходи из форумите и виж дали всеки си пише името там? В skype колко процента скайп-името им е истинското име?
А причината, докато съм действащ да не си кажа името публично си е лично моя, също както ти не назоваваш причината, че те изгониха от МВР.

 

Stoni

Ами позвъни и питай бе муха, опс оса, дали са ме изгонили, или им подадох демонтративно среден пръст и се махнах, и престани да се повтаряш…няма да стане истина лъжата…бъди спокоен…това го знае цялата околия долу…барабар с хората, кметовете, прокуратурата, съда в който председателката е с големи очи колкото тикви и лично стажа и ми е познат, и после и назначението и от кой, и той къде е, и кой …ит.н. ит.н.КОМИСАР

или наблизо има клетка на мобилен оператор, или пиеш прекалено много.  Имаше един колега в спора – чак лудия му викаха, ей тъй го ядосал началника, и той на единия мотор си написал рапорта и му теглил една. после съжаляваше, ама късно.

 

Stoni

Е да ама аз не го направих на един ден, нито месец. Всичко беше премислено сякаш дознание, брачет водя…файл си открих…проучихме, премислихме, пресмятахме и сега правя точно онова, което ми е кеф, а за радост и щастие, и жената работи онова, което обича…и никой нито за миг не е съжалявал за хода с пешката дето матирах скапаната система и положението, в което се намирах…да ме товарят като кон, а плаштат като на магареPoliceBG

Ама си те влече това пусто МВР,Stoni .
Въпреки средният пръст.

 

sofo71

А, тя темата не беше ли друга колеги!
Ха да разсъждаваме сега : какво си имаме?

 – синдикат подчинен на мвр ръководството (най-общо) и кой дава разрешение за организиране и функциониране

– виж предното и какво трябва да прави

– да защитава и отстоява права на служителите в мвр и срещу кого ще се изправи – срещу този дето му разрешава да съществува и функционира
извод : Е как ще се получи това ? Само лудите се самонараняват или мазохистите

– бъдете сигурни ,че тези дето са измислили тази схема не са от тези! синдикатите трябва да са независими в смисъл не подведомствени за да функционират , в противен случай се получава параграф22

 

Mitchel

sofo71 ,тук и сега няма никакви, организация или сдружение, които да защитят служителите. Но за всичко сме си виновни ние. Ако сега се хвана да съдя службата за некои неща, включително и за подтикване към корупция, ще спечеля .Защото на изпълнителско и ръководно ниво има толкова бутафорни полицаи и служители, че не може и да бъде. Някакви връзкарчета назначени на работа тук, щот не могат прокопсат в динамичния капитализъм , бивши военни дет ги набутаха тук и още са насочили взор към светлото соцбъдеще и партийна заръка – от тези посочените как искате да се върши работа, или да ти защитават правата.Ще те оклепат отгоре до долу с доноси и клюки и това е.

 

КОМИСАР

АЗ СЕ ПИТАМ, СЛЕД КАТО СЕ ЗАГОВОРИ ЗА МАСОВО НЕДОВОЛСТВО, КЪДЕ Е ТОЗИ СИНДИКАТ В ТОЗИ МОМЕНТ?

 

Кофти е положението в полицейските сайтове. Прочетете пак изречението: “Ако сега се хвана да съдя службата за некои неща, включително и за подтикване към корупция, ще спечеля .Защото на изпълнителско и ръководно ниво има толкова бутафорни полицаи и служители,че не може и да бъде”.

Да, ама никой не му стиска да протестира и да се бунтува против катастрофилата система на МВР. Ченгетата си искат просто 13-тата заплата. Не си пишат и имената, защото прекрасно знаят какво ги очаква.

Те самите са наясно, че дори и по 2000 лева заплата да получават, в МВР нищо основно няма да се промени, докато е пълно с “връзкарчета”, послушковци – некадърници и удобни на олигарси и босове “топ”ченгета – шефове.

В този момент обаче, на кон пристига Цветан Цветанов.

Разбирай бат Бойко.

А най-паче ГЕРБ.

Първи преди всички, формалният лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов почти се разплака за съдбата на полицаите и прогнозира, че се очакват протести на ченгетата.

Вътрешният министър го обвини, че прави преидзборни истерични ходове за да бъдат предизвикани предсрочни избори и ако трябва да бъдем честни, не е далеч от истината.

Малко странно, но пък закономерно за ченге, главният секретар на МВР Павлин Димитров се разкрачи целесъобразно – хем е в ръководен кадър в министерството, хем не можел да не бъде с полицаите си и мястото му щяло да бъде сред протестиращите, т.е. под призива на ГЕРБ. На това място лъсна, че във вътрешното министерство вече тече трескав процес на преориентация към идващите победители след изборите.

Наколенките са сложени и особено провинциалните висши кадри на МВР още отсега са се надупили на гербаджии по места, белким ги оставят във възходяща позиция и след изборите.

За сведение на вътрешния министър в морската столица примерът е крещящ – полицай №1 не си връзва връзките на обувките без да се консултира с местния гербаджия №1. Нищо, че го назначи Румен Петков и това правителство. Човекът толкова трепери над кариерата си, че е готов да направи и пълен шпагат пред осанката на бат Бойко. Само и само да остане шеф на дирекцията.

Зад остена, който пришпори ГЕРБ обаче, стои една малка подробност – по закон полицаите нямат право на ефективни стачни дайствия. Пред медиите

президентът на Националния полицейски синдикат Емил Рашев направи маньовър, че било напълно възможно полицаите да излязат на мълчалив протест още в събота, но той нямало да бъде организиран от синдикатите.

Рашев обаче твърди пред Mediapool, че синдикатът вече бил внесъл списък с 20 искания до вътрешния министър Михаил Миков и се обмисляли организирани протести веднага след Нова година.

Докато олиото цвърчи в тигана, формалният гербаджия Цветанов насъсква допълнително и в болната тема, че ДАНС-аджиите взимали много повече пари от полицаите и така удря втори заек – двете ведомства да се смразят люто и завинаги.

Естествено в подобен момент няма как да не се обади и бат Бойко. Пред електронното издание vsekiden.com Борисов демонстрира, че едва ли не като дойде на власт от небето ще падат шунка и луканка:

– Г-н Борисов, Михаил Миков обвини ГЕРБ в подстрекаване и използване на МВР за политически цели по повод прогнозата ви за протести там. Как ще отговорите на този упрек?

– Миков да си върши работата, да не се занимава с нас.

– Какви рискове обаче би създал един такъв протест? Така полицаите няма да могат да съблюдават за обществения ред.

– Това, което мога да кажа само, е, че исканията им са социални и по никакъв начин не искам да бъдат политизирани. Така че ние нито ги подстрекаваме, нито съм се срещал да говоря с тях. Но разликата в заплащането в ДАНС, Прокуратурата и съответно МВР е драстична. Разминаването е голямо и може би оттам идва проблемът.

– Авторитетът на институцията и без това не е голям, така няма ли да се подрони още повече?

– Те така или иначе в момента нямат какво да подкопават. Те са стигнали дъното. Нито реформи се направиха там, нито има правилници, нито има каквото и да било. Това, че се чуват приказки за недоволство в МВР, не бива по никакъв начин да се свързва с нас. Те си имат вече четири години министри от БСП, които трябва да отговарят за това, което са направили там.

– Вие сте просто изразители на тяхното недоволство?

– Не, не сме и изразители. Аз говорих с Цветанов, той каза, че има такава информация. Доколкото знам, главният секретар Павлин Димитров също е потвърдил по радиото. Министърът да бъде любезен да се срещне с хората, с премиера и да си търсят решения на ангажиментите, които имат към състава.

– А вие какви реформи бихте направили в МВР и какви заплати бихте дали на служителите?

-Когато дойдем на власт, това ще го видите.

А вие, забравихте ли, че бат Бойко беше на власт? И то в МВР. И то при  “бащицата” си Симеон, който не му отказваше нищо. Защо Борисов не направи нищо тогава, освен че драстично се увличиха поръчковите убийства в България?

За разлика от Бойко Борисов, този път Волен Сидеров проявява завиден разум, коментирайки, че ако протестът на служителите на МВР се случи, държавата ще рухне.

Кой има интерес от това да бута редовите полицаи да протестират, докато шефовете им са се разплули и са се ояли от корупционни схеми и поръчкови игри?

Защо бат Бойко и ГЕРБ не поведат решителна битка и не насъскат ченгетата не да реват за заплати, а да си отворят устата за истинските лица на шефовете си в районните и във вътрешните дирекции и така да лъсне истинското лице на корупцията?

Отговорът е простичък – защото бат ви Бойко продължава да се ползва от редицата си “подводници” в МВР.

А те, повярвайте ми, наистина са му необходими.

Другото е като във вица – ти пушиш ли след полов акт.

ГЕРБ не са се гледали.

 

Afera.bg

 

Коментари 0 за
“А ти пушиш ли след полов герберски акт?”

 1. Станах зарзаватчия и бозаджия/тъп съм, но и имам скруполи/, въпросът е защо други тъпа нари стават милиционери? Ние страдащите от куп комплекси, недооформени индивиди – си плащаме данъците и искаме ред и сигурност. Комуто от милиционерите не харесва – да става зарзаватчия, овчар и подобни – като нас останалите тъпи българи.
  Поне един престъпен бранш – от наркотици, проституция, автоджамбазлък, акцизни и безмитни стоки до трафик на хора и органи – да не става с определящо участие на нисши и висши полицаи, служители от служби те за „сигурност“ – тогава човек да се посипел и ги
  оплаче!

 2. …“борко“,колко пъти си виждал смърта в“ лицето“?Сигурен съм ,че ще ти се иска да станеш зарзавадчия само един силно,разчленен труп на дете от ПТП да видиш!Мисленето ти е като на човек който ,полицайте са санкционирали по-един или др.начин и че си един от тълпата недуоформени индивиди,които имат комплекси.Сега ти е паднало да им го върнеш на катаджийте дето им даде лев за нарушението 🙂 !!!

 3. Как да кажеш истината за корумпираните началници, като когато го направиш те смачкват психически и те пращат далече от семейството ти и чакат да рухнеш и да се молиш да те върнат при семействотото ти.Ако не стано нова те искарват некадърник и какъв ли още не, за да спреш да говориш.И българските полицаи са като всички в тази страна са изплашени и се страхуват, защото всички са с големи заеми и се чудят как да свързвата наистина, ама наистина двата края.

 4. Крайно време е Бойко да си отиде при ГАЛЕНИТЕ, те са си лика прилика и по образ и по подобие и по акъл и манталитет. А тримцата и повече, заедно в кауша, където им е мястото.

 5. Poveche nikakvo oplakvane v MVR. Da hodiat da se oplakvat v DANS.Te ste reshat problemite na obiknovenite hora. Policaite s po 450 lv. Ste vi kajat-za tolkova pari,tolkova rabota.DANS da im pomaga.Te tova ste napravi Boiko,ste vzeme ot ednite i ste dade na drugite.Za tova go obichat obiknovenite chengeta.A agentite sled 5 meseca ste iskat da stanat chengeta.

 6. Няма да рухне държавата от протеста им – просто някои хора ще си отдъхнат от тях!
  Ако е либерален закона за оръжието както в САЩ – битова престъпност няма да има. Просто изметта ще бъде изчистена за една година.
  Страх – лозе пази !
  Случи се така, че оръжие у нас имат само бив
  ши милиционери и настоящи бизнесмени – раята
  кучета да я ядат. Да се неизбежно самоотбранявя с вилици.

  Някои ще се позамислят над закона ли са или недосегаеми – за да си играят с беззащитните.
  Сегашната ситуация облагодетелства власт и париимащите, но те са добре въоръжени и достатъчно пазени от закона.

 7. Не ги жалете полицаите!
  Комуто не му харесва – напуска!
  Как да напуснат катаджиите -помислете си колко пари сте им дали на ръка последната година! Всички са за затвора !
  Нямо престъпна практика, която да не се промоцира и толерира от полицаи на всички нива – проституция, наркотици, наркоканали, безмитни и акцизни стоки, трафик на хора и органи. Рекета по пътищата за подценяване ли е?
  Всички знаят – нека не се правят на улави!
  Всеки полицай служил година – 2 год. затвор,
  офицер – пет, главен секретар – 10, министър –
  20 ! – това ще е най справедливия закон приеман до сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *