Регистрация
Публикувано на 16.05.2018 / 11:40

А БЕДНИТЕ? ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ!

БЪЛГАРИЯЦентърът на фънди за градска мобилност вика вчера да не излизаме с колите, а с градския транспорт, понеже той щял да бъде редовен и въобще много удобен… Днес обаче, след като видяха какво стана вчера, вече викат, че транспорта ще бъде нередовен, но щели да наваксат закъсненията… в събота.

Аз не знам как се „навакстват“ закъснения на тролеи и трамваи, с бързо каране или пък като спират през спирка, или пък въобще да не спират… Всичките тези неприятности причиняват юнкЕрите, понеже ще се събират в София да дрънкат глупости, да се попрегръщат и поцелуват, да хапнат малко трюфели… и понеже са много ценни, трябва да ги пазим като зениците на очите си. Ми я си представете, че нещо им се случи? Кой ще ни пише директивите и кой ще ни казва какви да са ни краставиците и думатиту? И понеже ние сме най-грижовните грижовници, ще затворим цяла София за два дни. Не поетапно, не от време на време, а непрекъснато.

Ама министърът на здравето Ананиев каза на докторите от Ловешката болница, че сами са си виновни, щото безучастно са зяпали как източват болницата и че понеже 10 години не са се намесили, и затва им се случва това, което им се случва… Туй се отнася за всички нас, кво си мислите, като не внимавате, ей какво става за 10 години.

Пък по Бнт се възмущават, че социалисти пият шампанско. За Роджър Уотърс. И фейсбук-плебса, вика оня, любим мой сноб Нойзи, да се подготвя като коментира разни теми. Аз се подготвих, намерих списък с храни и напитки за социалисти и друг за капиталиста. На социалистите например им е забранено всякакви пудинги, пайове, аржентиски пържоли, пържоле Кобе, суши, уиски, шампанско, …шатобриан за двама може, само ако се раздели между четирима, може котлет по московски, ама не по оня министъра, киевски котлет вече не, шницел по виенски с особено внимание, може пелмени, борш и квас. Може и водка. Много весел, интелигентен и смислен разговор им се получи в Бнт-то. Направиха Русия на нищо, нещо което е задължен да прави всеки интелектуалец, поканен в Културата.

Хекимян, обаче, пак заби пирона на новините:

- Какво е усещането да чуеш, че детето ти има живот само няколко седмици, а всъщност да не е така? – въпрос към майка на болно дете…

Да обощим – в Римската империя като се събирал сената и разпределял мангизите, все се намирал някой смахнат социалист, последовател на оня Карл Маркс, който питал:

- А бедните? Какво ще правим с тях?

В един глас сенатът отговарял:

- Да го духат бедните!

Изгледа и обощи за вас фейсбук-плебса Тинтерова.

Виктория Тинтерова

Коментари 12 за
“А БЕДНИТЕ? ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ!”

 1. Че, управниците пращат бедните да го „духат“, това е ясно! Че, повече от 50% от работещите българи попадат в неизвестната за Запада категория „Работещи бедни“, това също не подлежи на съмнение! Че, пенсионерите на България са ограбени и да това пенсиите са малки и за това спор няма! И какво правим тогава, като имаме проблем? В света, да който толкова говорим и към който се стремим при управници, дето пращат народа си за зелен хайвер, при работодатели, които тънат в неземен разкош, а плащат на работниците си жълти стотинки или тогава, когато „приватизацията“ обяви няколко десетки милиарда, за несъществуващи, а всъщност ги разпредели на верни партийни другари – цвета няма значение, да ако това стане по света хората стават едно цяло и не прощават! А, ние тук по Българско какво правим – викаме неволята или псуваме в шепа и се оправяме сами. Защото един българин – юнак, двама – чета, трима – единия вече е предател! И при мен Бог даде тежко изпитание и аз избрах своя път! Не, знам още като какъв ме третират – престъпник или административен нарушител, но каквото и да се случи с мен, не изоставих нито родителите си, нито децата си. За сега го „духат“ управниците! Рано или късно ще платя сметката, но няма да ги оставя да се гаврят с тези, които са ме създали и с тези, които аз съм създал. Дано ме разбрахте!

 2. Трябва да се гласува за по-голям бюджет за децата в неравностойно положение, да се отпуснат повече пари за пенсионерите, за болниците,….
  а партиите да се издържат само от дарителски SMS-и.

 3. Цялата управляваща ни шайка от безродници, вместо да се събере и да помисли как да се помогне на хората от Бяла Слатина и селата , които загубиха домовете си от бурята вчера, се готви да се целува в пияндето Юнкер и другите тарикати.Що за народ сме ние и докога ще ги търпим още да ни лазят по главите, да дрънкат глупости и да ни уверяват, че икономиката ни расте?Как расте, като няма нито едно ново промишлено предприятие, открито в последната година?Брутният продукт идва от производството и търговията, не от ДДС-то , което плащаме всички.НАРОДЕ!!!

 4. А Я ВИЖТЕ КВИ ГИ ДЕЙСТВА ОНЯ „ПСЕВДОПАТРИОТ“ ВРАБЕВСКИ…………
  И БАЙ ДЕ УЕЙ ……….КАКВО СТАВА С ПАТРИАРХА НИ В ТУРСКАТА КЛИНИКА ЧЕ НЕЩО СЕ УМЪЛЧАХА ПО ВЪПРОСА…….ДА НЕ СТАНЕ КЪСНО ЕЙ……….

 5. Няма да излизам към центъра до края на седмицата, макар че имам някои задачи. Ще ги отложа с някой и друг ден…. Ами ако беше фатално! Жал ми е за българите, за старците; моето средно поколение (което се скапа от учене и работа, и ЧАСТ от възрастните, които изградиха що-годе държава и работиха в производството, за ЧИНОВНИЦИТЕ НЕ МИ ДРЕМЕ, МАКАР ЧЕ И ТЕ БЯХА ПО-ЧИТАВИ В ОНИЯ ГОДИНИ). Жал ми е най-вече за децата, ориентирани по смартфони и някакви отрепки, които вият чалта и рап и съсипват и психиката, и физиката на дечурлигата.

  Ккакто винаги, ще подчертая, че съм с десни консервативни убеждения, по Маргарет Тачър обаче. “ Политика е на нивото на джоба и за законите нямо роднини“…

  А на нещастниците, които търкат билети, тяхна работа….

 6. Навсякъде по света бедните го духат.Дори в най-социалните държавиТака че прав е бил онзи сенатор.Има обаче разлика между беден и беден.Повечето са бедни,щото са прости.Но има и много умни хора дето системата ги смачква и те работят за жълти стотинки на Шиши,Черепа или Киро гела.В България има една класа наречена работещи бедни.Бачкаш на две,три места и нищо.Щото парите ги вземат хората свързани с управляващата мафия.У нас няма производство,няма икономика,само усвояване на еврофондове,държавни поръчки и хазарт.

  1. Bate Kircho Ananiev,,kato djalan kamak,,pasva navsjakade,,za dobro zaplashtane,,vapreki che si e,,cherven kadar,/mazen,blagen,sega ,,pritisnat,,ot Tzvetanat i Lacho Docent/mozakov/ebachev ,e,,zapjal druga pesen,,..,,Kasichkite i biznesat,sas Zdraveopazvane i Balneolechebno delo,e…Tzvetanat ,,ima vkus,,kam zdraveopazvane..dori ,,na slushalki,,..

 7. Е, и кога ще Го „духнат“ най-после бедните бе?…

  Изнадах се вече…!!!

  А те (бедните) само Му „духат“…!!!

  Хак им е тогава…!!!

  Дааа…!!!

 8. НАЦИЯ, КОЯТО ВМЕСТО ДА ПРОИЗВЕЖДА ТЯ ТЪРКА ЛОТАРИЙНИ БИЛЕТЧЕТА НЯМА БЪДЕЩЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>