Регистрация
Публикувано на 03.12.2017 / 17:13

АРЕ СТИГА С ТИЯ БАНАНИ. ДА ГОВОРЯТ ЗА ДРУГО, ЗА ЦЕНЗУРАТА НАПРИМЕР. АМА КАК ДА ГОВОРЯТ ЗА ЦЕНЗУРАТА, КАТО СИ ЖИВЕЕХА КАТО СИМЕОНЧОВЦИ, ВЪПРЕКИ ЦЕНЗУРАТА. И СЕГА СИ ЖИВЕЯТ ТАКА. ВЪПРЕКИ ЦЕНЗУРАТА!

ЦЕНЗУРАЧух, че една Известна казала, че навремето нямало… какво? банани, естествено. Да поразсъждаваме малко. Начи преди 30-40 години транспортът безспорно е бил по-бавен. Хладилните работи в транспорта – по-несъвършени. Допускам и че химикалите, с които сега обработват тия екзотични плодове не са били измислени…

Следователно, в много държави, където не виреят банани е имало дефицит на банани. Като си помислите и киви не е имало, и манго, и там разните други чудесии. Спомнете си в Стайнбек как пробват първите хладилни вагони и как се скапа стоката…И сега един комунизъм – имаше изобилие от ягоди през лятото, грозде, череши и всякакви наши си, сезонни плодове и зеленчуци. И не само това, всеки можеше да си купи и да яде на корем!Обосновано предполагам, че така е било в повечето страни по света – каквото си произвеждат, това има на пазара. Аре стига с тия банани. Да говорят за друго, за цензурата например. Ама как да говорят за цензурата, като такива си живееха като Симеончовци, въпреки цензурата… А и сега си живеят така. Въпреки цензурата! Луда работа, банани….

Добре, докато поспах един неделен сън, бананите ги разкостихме.

Хайде сега друга тема – кока-колата. Знаете ли, че кока-кола е имало първо в България от целия соц. лагер. Много преди другите и много преди дори в Гърция… Това значи ли, че е имало демокрация? Някак доводът за колко е гаден соца, щото нямаше банани не се връзва много, май… Май не е това, а? Ма то било много лесно – бай Тошо внася безконтролни количества банани и тоалетна хартия и остава на власт още 30 години… Егати.

И безбанановото време не ми харесваше и банановото също. Дано угодя на всички.

Виктория Тинтерова

Коментари 10 за
“АРЕ СТИГА С ТИЯ БАНАНИ. ДА ГОВОРЯТ ЗА ДРУГО, ЗА ЦЕНЗУРАТА НАПРИМЕР. АМА КАК ДА ГОВОРЯТ ЗА ЦЕНЗУРАТА, КАТО СИ ЖИВЕЕХА КАТО СИМЕОНЧОВЦИ, ВЪПРЕКИ ЦЕНЗУРАТА. И СЕГА СИ ЖИВЕЯТ ТАКА. ВЪПРЕКИ ЦЕНЗУРАТА!”

 1. Помните ли газираните напитки, които правеха директно по улиците, вишната истинска, захарта истинска, вкусотия!
  Ами незнам, но Сливенската лимонадена фабрика такива етъри и лимонади правеше, че колата ако днес ги сложат на един рафт, изобщо няма да я погледна.
  Да не говорим, че днешната кока-кола няма нищо общо с оригиналната рецепта, която тръгнала от …. тръгнала от сироп за кашлица!
  Днешната кола е пълна с подсладители от които мозъчната кора на децата не се доразвива, а на старите се свива!
  За бананите!
  Има едни плодове като банани, каквито в България не се срещат, те са зелени, пържат се, имат вкус на пържен картоф, а като узреят и станат кафяви са истинска бананова сладост.
  http://www.eatsxm.com/plantain.html
  Мисля, че демокрацията ако се срути причината ще да е, че у нас няма Fried Plantains, в превод банани, но южноамериканците много се сърдят като се сравняват двата плода.
  Това е най-евтиното нещо, което ми се е случвало да купя в Америка, четири парчета за долар!

  Кога и у нас? Демокрацията да се замисли!

 2. Като чуя за Европа – сърцето ми тропа!
  Трябва с Европа – за да се кльопа!
  Тоя Путин, властен темерутин,
  хайдутин, като дядо си Разпутин.
  Европейците достойни плаши с войни.
  Шамари ще ви бия, ако чуя за Русия!
  Европа е нашата месия! Тя е нашата кесия!
  Партията да се мобилизира!
  Врагът да неутрализира!
  Омръзна ми и от интриганти!
  Де що има профили, акаунти,
  слагайте там по един трол -
  писачите, да са под контрол!
  На мойте строителни проекти,
  на мойте архитекти,
  все търсят дефекти от всякакви аспекти.

 3. Хаха – а бе, тия дето се тюхкат за бананите, защо сега не се тюхкат, че 80% от плодовете и зеленчуците са внос ?!? Това за бананите е толкова тъп довод, но удивително ефикасен. А бе, що не се тюхкат, че не е имало банани през монархо-фашизма ? Добре е все пак да се знае, че през 1954 г. сащ свалят президента на Гватемала заради бананите. И по-точно по заръка на United fruit company, която впоследствие експлоатира всички плантации за банани в Гватемала. От там почна и цялата истерия около бананите впоследствие.

 4. Ей ся тея от шайката на суджуците ша ги плесна през шортичките, моа да им дам банана да смучат като близалка.

 5. Г-жо Тинтерова!
  Бихте ли коментирали това НЕЩО, което беше излъчено вчера по БНТ , посветено на „София – Европейска столица на спорта“. Аз не мога да намеря думи. Т.нар. „гала спектакъл“ на НСА беше като дубъл на „Мисия Лондон“ – найс, а?
  С какви и чии пари го сътвориха!

  1. …tova beshe,,poklon kam predishnite pokolenija ,,golemi,,sportisti,,…kakvito v Balgarija skoro njama da ima…,,segashnite uchastvaha v masovkata,,..A otnosno NSA,tam,,praviloto che vsichki ,,adrenalinki,,si,,vzimat izpita,,po fiziologija/na kafe ili,,zakljuchena vrata,,prodalgava da,,vagi,,..dorde ima,,pari,,I,,Viagra,,…

 6. Стефан Софиянски се изказва колко е хубава демокрацията защото сега имаме двеста тв програми, а някога е имало само две, и затова не е хубаво да се ревизира приватизацията защото ни е донесла демокрацията. Нека първо обясним как този шмекер ни заблуждава и оправдава криминалната приватизация на костов и тяхната сдс. Първо, той ни манипулира че демокрацията това е по-високият стандарт и привежда техническите постижения на науката като лично тяхна заслуга. Човекът не е наясно че техническия прогрес е нещо съвсем друго от понятието демокрация и той се развива независимо от нея. Понятието демокрация характеризира устройството на обществото и неговото функциониране. Това е социалната структура и принципите в отношенията между индивидите. А ако погледнем в този аспект, то ние сме една гнила, една провалена демокрация. Не може да се приписва техническия напредък като успех на управляващите, защото това е процес който има тенденции постоянно да се развива и не е зависим от политиците. Това че цветните телевизори са пуснати в българия с половин година закъснение отколкото в западна европа, не говори че не сме били развити, а това че бяхме повече насочени към тежката индустрия и това беше приоритетът. Погледнете северна корея за която казват че е изостанала. Всъщност в технологично отношение е трета в света по ядрени технологии. Нито индия, нито пакистан нито китай нито франция нито израел могат да изведът пълен техноложки цикъл без външна помощ на сащ или русия. Затова кой колко е напреднал зависи от посоката в която е насочил усилията си, и това няма нищо, ама абсолютно нищо с понятието демокрация. Ако не е искал съзнателно да ни манипулира, и сам си вярва на думите, то тогава Софиянски не може да се оправя и не е наясно с основни понятия и процеси в света. Сам си е показал крещящата некомпетентност и идва въпросът как, по какъв начин е достигнал толкова високо място в обществото и дали не е чрез шмекерии и яхване на гребена на вълната в подходящия момент.

  1. Но затова,с някои процеси,се е справил отлично,въпросния Софиянски!!!!

  2. Още малко аргументи за „изостанала“ по думите на Софиянски България: Първо място по производство на компютри в СИВ, 6-та космическа страна, двама космонавти българи, първо място по производство на електрокари, български изкуствен спътник на земята -1300 год.България и много други постижения. А господина да каже какво направи с приватизираната лично от него аптечна мрежа на София. Това са безсрамници на които т.н. национални медии ежедневно дават трибуна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>