Публикувано на 23.02.2019 / 15:07

АРЕСТУВАНАТА И ПУСНАТА, ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА, Д-Р МИМИ ВЕЛИКОВА: ПОЛИЦАИТЕ СЕ ДЪРЖАХА ОТВРАТИТЕЛНО! ОЧЕРНИХА ИМЕТО МИ, СРУТИХА КАРИЕРАТА МИ! „АКО ГОВОРИШ, ОТИВАШ СИ КАТО СВИДЕТЕЛ, АКО НЕ – ОТИВАШ В СОФИЯ!“.

Д-Р МИМИ ВЕЛИКОВАОткривам д-р Мими Великова, кардиолог, арестувана по поредната помпозна „спец“ акция, свързана с фалшиви ТЕЛК-ове, и впоследствие пусната от Спец.съда без никаква мярка за неотклонение, поради липса на каквито и да доказателства, в нейния Медицински център Cardio Fly във Варна. Точно там, откъдето е изведена с белезници.

Впрочем, медицинския център Cardio Fly е единствен извън столицата, който прави авиомедицински експертизи за професионална годност.

Д-р Мими Великова бавно излиза от потресаващия шок в който е изпаднала след като я вкарват в ареста, заради „участие в ОПГ“, и след бруталните разпити на които е подложена от … „ние не сме обикновени полицаи, ние сме ГДБОП от столицата!“.

По стените на Медицинския център са окачени десетки сертификати за професионална квалификация, придобити от д-р Мими Великова в чужбина. Отбелязваме това и заради умопомрачителните бопаджийски въпроси, отправени към нея на разпитите: „Защо сте пътували толкова много в чужбина?“.

Единственото, заради което д-р Мими Великова е вкарана в „грандиозната“ „ОПГ“ на „великите“ „спец“ гешевци и бопаджии е наличието на два разговора в прословутите СРС /които, впрочем, не са решаващо доказателство за пред съда/. Единият – разговор между нея и единият сириец, в който става дума за намаляване на показанията в екокардиографията на пациент от 54 на 50%, като се има предвид, че  инвалидна пенсия от ТЕЛК се предвижда за показания ПОД 50%, което  пък означава, че не става дума за никакво издаване на фалшив ТЕЛК! А вторият разговор разисква разлика между велоергометричен тест и холтер. /?!?! Очевадно „въпиющо“ престъпление според бопаджиите и „спец“ гешевците./

Това, което прочитам по материалите по делото, свързани с нея, ме оставя без дъх от „професионализма“ на корифеите на бопаджийската мисъл у нас. Никакви белязани пари, никакво прихващане на даване и взимане на пари, десетки страници единствено с ПРЕРАЗКАЗ на СРС, с волни тълкувания „вероятно“, „евентуално“, никакви мероприятия, например, с белязани пари, при толкова иначе осигурени свидетели, бопаджия видял иначе как един дал плик на сириеца, ама какво има в плика – аллах керим…

Д-р Мими Великова недоумява защо и по какъв начин са я вписали в престъпната ОПГ, потресена е, че името и очернено, пациенти се отказват от часове при нея, и с един замах са сринали професионалната и кариера. Шокирана е и от това, че брутално и отвратително се спекулира с темата издаване на удостоверения за ТЕЛК, като се внушава, че едва ли не здрави, прави атлети получават такива фалшиви удостоверения.

Ето какво разказа специално за АФЕРА д-р Мими Великова от това, което е преживяла:

-Тази малка разлика от 54 на 50% не съм я надписвала. По принцип тази малка разлика може да се получи, дори и без да го нагласяш, както искат да го изкарат, защото това е в рамките на допустимото. Първо, има много визуална субективност в реакциите, тя зависи от това дали пациентът е дехридатиран, или е преотводнен, т.е. тази минимална разлика е допустима, защото по принцип тя е субективна оценка, разбира се, заедно с параметрите, но е субективна. Е, кажете ми, това престъпление ли е?

Името ми е очернено! Пациенти – записани при мен, се отказват. Много се притеснявам и за авиомедицинското разрешение за експертизи, защото съм вложила страшно много в това, за да се обуча да ги извършвам. Всички усилия, които съм положила, всичко това в един момент се срутва, тъй като името ми е очернено без да имам престъпна вина!

Да, аз преглеждам тук и подготвям пациенти за ТЕЛК. Подготвям, не знам как Ви звучи, но аз наистина ги подготвям, тук имам всичко в центъра – и когато дойде пациент, с него се занимавам по час и половина – преглед, електрокардиограма, велгометрия, холтер, а в медицинския център всичко това го има и се прави едно след друго. Това го правя всеки ден. Не с един, не с двама пациенти.

Срещу мен от страна на пациени, разпитвани, няма нищо!

-Какво се случи в деня на ареста?

Провеждах авиомедицинска експертиза, хората бяха дошли от Бургас. Тъкмо бях започнала и ми се обадиха, че са пред апартамента, на който се водя по лична карта. Дори не разбрах за какво става дума и си помислих, че понеже дъщеря ми отсъстваше един месец от този апартамент, помислих, че се е случило нещо. Попитах ги за какво ме търсят, не ми обясниха. И дойдоха тука и казаха, че ще бъда арестувана за 24 часа. Имах записани пациенти – майка и дъщеря, като видяха полицаите си тръгнаха с ей такива отворени очи, момчето, което чакаше за авиоекспертизата също стана неволен свидетел и си замина. Оттук иззеха листи на пациенти. Аз не отричам, че съм преглеждала за ТЕЛК. Това е част от работата ми. Имала съм толкова тежко болни пациенти, които са идвали тук, че оттук са отивали на коронарография, след което веднага им е правена операция, единият, за когото са ми извадили листа разследващите, беше дошъл тук жив-умрял, той е опериран – със сърдечна недостатъчност…

Пари у мен не бяха намерени, не съм член на ТЕЛК, взеха ми тези листи на пациенти и ме  изведоха.

Полицаите се държаха отвратително.

В обществото след тия акции се вменява внушението, че едва ли не здрави хора получават документи за ТЕЛК?

– Спекулира се с това! Хората са болни. Аз пък питам, защо държавата не ги обезпечава с достойни пенсии. Хората, болни, като дойдат, казват – искам ТЕЛК, за да мога да си купувам лекарствата.

– Разпитваха ли Ви след ареста?

– Да. Казваха: ако съм говорела, щяла съм да си отида като свидетел, ако не – отивам в София. Ама аз нямам какво да ви говоря! Аз съм казала каквото знам. „Кажи ми схемата, кажи ми паролата!“ – викат. Ами как да ви кажа, като не съм я чувала тая „парола“?! Никой не ми е казвал “Много здраве от У”, не бях чувала за такава парола преди делото.

-Как премина пребиваването Ви в ареста?

– Там не мога да кажа, че хората са се държали лошо. Първо бях в Първо Районно, беше много студено. На един нар, съжали ме един от полицаите, тъй като не бях подходящо облечена, а както ме изведоха, и ми донесе две ужасно миришещи одеалца, но и това беше спасение – едното за възглавничка, другото да се покрия. След Първо Районно, после ме закараха в Следствения арест, там спахме една вечер и от там нататък – с белезници до София…

Бях обвинена, че съм пътувала, много съм пътувала. Погледнете! /Посочва ми стените с окачени десетки дипломи и сертификати/. Да, пътувала съм, била съм на международни конгреси, вложила съм много в своята специализация. И какво престъпление е това?

-Ще съдите ли държавата в Страсбург?

– Мисля да направя това. Очерниха името ми. Срутиха това, което толкова години градя. Много усилено се замислям, ако това отношение продължи, а аз искам да си изчистя името и да успея да го направя, може би на стари години да се наложи да отпътувам в друга страна. Хората там ни ценят. Отнеха ми телефона, като веществено доказателство, не са ми го върнали, а Вие не знам дали си давате сметка, че в днешно време човек без телефон, в който му е всичко – аз даже на децата си не знам телефоните наизуст, чувствам се като сираче сега без телефон.

Веселина Томова

Коментари 28 за
“АРЕСТУВАНАТА И ПУСНАТА, ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА, Д-Р МИМИ ВЕЛИКОВА: ПОЛИЦАИТЕ СЕ ДЪРЖАХА ОТВРАТИТЕЛНО! ОЧЕРНИХА ИМЕТО МИ, СРУТИХА КАРИЕРАТА МИ! „АКО ГОВОРИШ, ОТИВАШ СИ КАТО СВИДЕТЕЛ, АКО НЕ – ОТИВАШ В СОФИЯ!“.”

 1. Крайно време е прокурора зготвил невинен да носи наказателна и финансова отговорност. Не може за това, че прокурор изпалнява политическа поръчка да плаща бюджета. След като съда е оневинил обвиняемата, тя ще осъди прокуратурата, но няма да плати виновния прокурор. Да ще получи някаква компенсация, но този който е разбил живота, семейството, професионалната кариера остава ненаказан. Това трябва да се промени!

 2. Аз пък лъжеинвалиди не познавам, но съм потърпевш със заболяване, което не признават. Всичко ми било наред! А то се вижда не само от лекар! И такива с невъзвратими увреждания познавам, които са цяло чудо на медицината – вече не били инвалиди! Добре, че може да обжалва човек, да ходи още по мъките.

  1. Не познаваш , понеже на живееш в някоя маала ………………………………………….

 3. И аз чакам да ме арестуват, щото съм си уредил една работа в Страсбург. Ма не можело така, изведнъж. Там разните му БОП-специалисти да не се ослушват, че вече не мога да си плащам сметките.

 4. Всеки е невинен до доказване на противното!!! ДА АМА НЕ!!! У нас първо те нарочват ,а ти доказвай, че нямаш сестра.Безспорен факт е , че много здрави хора са “инвалиди“. Цялата ни здравна система е прогнила,директори на държавни болници със стотици милиони дългове паралелно развиват успешно частен бизнес в сферата на здравеопазването.В основата на всички кражби / не само в здравеопазването/стои един слаб и корумпиран “финансист“ В.ГОРАНОВ.

 5. Защо дезинформират българите постоянно? Говорите само за преференциите, за да замаскирате други много по-важни промени за манипулациите на ГЕРБ! Защо променяте вземането на решения в ЦИК и РИК от с 2/3 мнозинство на обикновено с 51%? Това ще бъде служебна победа на ГЕРБ, тъй като в РИК преобладават представителите на ГЕРБ и решенията с обикновено мнозинство са предопределени. Отменяте и възможността за обжалване на тези решения в съда. Няма да има и видеонаблюдение в СИК!

 6. ЩОМ СИ АРЕСТАНТ, СИ КАТО ВСИЧКИТЕ. АРЕСТИТЕ СА ЕДНАКВИ ПО ВСИЧКИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ. НЯМА ДОБРО ОТНОШЕНИЕ, ЗАВИСИ ОТ ИНСТРУКЦИЯТА ПО ИНФОРМАЦИЯ ОТ НАЧАЛСТВОТО – МНОГО НАЧАЛНИЦИ, КАК ДА СЕ ДЪРЖАТ С АРЕСТАНТА. СЪЧУСТТВАМ НА ДОКТОРКАТА, НО НЕКА ЗА ЗНАЕ КАКВО Е ТОВА „НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“, НЕЩО КАТО СТАРАТА ДЕМОКРАЦИЯ БЕЗ ДУМАТА ДЕМОКРАЦИЯ. УЖКИМ НЕЩО РАБОТЯТ С ГОДИНИ, А СЕГА СА УДАРИЛИ ДОКТОРКАТА …. А ЗА СТРАЗБУРГ, МНОГО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ЧАКА ЗА ОТГОВОР …………. КУРВАТА БОРИСОВ Е ИЗПРАТИЛ 12 АЙДУКАТИ С ИНСТРУКЦИЯ ДА ПРЕЧАТ В ДЕЛАТ –––– ЛИЧЕН ОПИТ -СТЕФАН Д-РД ЧОЛАКОВ-ВРАЦА

  1. Давах достатъчно за сащиянските далаверки. Така, че да не се повтарям, но ми иде на ум една велика тема за манипулация на о“ф“щественото „съзнание“ .

   Да ви постна нещо и по нея, още повече е относително пресничко 😉

   http://bolshoyforum.com/forum/index.php?page=1319
   http://bolshoyforum.com/forum/index.php?page=1257
   http://bolshoyforum.com/forum/index.php?page=1270
   http://bolshoyforum.com/forum/index.php?page=1280

   Т.е. манипулацията през думите и статичните образи на пресата/журналистиката е класика, а манипулацията през движещия се образ е просто виртуозна работа 🙂 🙂 😉 .

 7. Не знам за докторката, но за толкова много псевдо инвалиди се сещам – да се хванеш за главата! Малко закъснели са тези акции… И ако ще ще чистим паразити защо най-дребните?

 8. Бре, глупаци прости и тъпи тикво-избиратели! Бопаджийте са днешните синьо-гербарниръбалови назначения на тиквуня и цвъки тъпото от у-щето във Вършец за бавно развиващи се. Двамцата с другите, предишни и последвали ги, техни сини другари уволниха бившите и назначиха на тяхно место сегашните „спецове“, за които говори уважаемата лекарка!

 9. В каква държава живеем ? Къде са правозащитните организации, къде е Лекарският съюз, кардиолозите? Къде са прочутите десни, които се въргаляха по жълтите павета и на които раздаваха парите зад НДК ? Затова ли свалиха Орешарски ? За да върнат на власт Борисов и да осигурят комфорт за Кой, срещу когото уж се драха? Помни ли някой една реплика:“ Какво сте направили? Като прибрахме нашите хора, останаха 100 човека!“ Диктатура,фашизъм – какво се установява при едноличния режим на мутрите? Народе !!!

  1. Помним, помним, тъпанарите изрекли тези думи не помнят. Затова предлагам, да се назначи специален човек, който да обяснява тъпотийте на горните, за сведение на „долните“. И да им напомня какво са закусвали!

 10. ами всичко си е цецаджийската, дошел е областният транс-джендър от гроб и и е подсказал, че трябва да раздели тази експертиза с локалните гейбери, особено, предполагам, че т.нар. „Впрочем, медицинския център Cardio Fly е единствен извън столицата, който прави авиомедицински експертизи за професионална годност“ трябва да ви казва, че горе-долу половината държавно, разбирайте тиквено ввс, дето разнасяше певаци, пвачки, пачки и пакети с бело към братскитена тиквоча територии, най-вероятно и резервни части за баш-матр’яла, дето сме му основен износител в Света – БГ – Номер едно износител на трупни резервни части… Та тая експертизка трябва да мине през цвък и тиквоча, докторката що си мисли, че бгБГ ввс, БГ карго, БГ чартъри, БГ рейсови и т.н. могат да си плащат и да минават, а министерство на московски/тиквочев няма да види разминаване в доходите на докторката и шайката.. кво се чуди изобщо, това е втора Нотариално0тиквена покана, да не кажа трета за промяна на собствеността, за нея работата и отговорността за всеки паднал самолелт по линията Софиа-всякакви косовски митровици, саудитски харабии и прочие контрабанди на ценности, човешки резервни части и наркотици – естствено и оръжие за игил и другите неофициални нейто-отановски, мевефейско-световно-банкови терористи на заплата в госдепа и цру, как си го мисли тая докторка? поне 80% трябва да отиват директно при цвък, 50% за тиквоча, другите за черните каси на терористите гейбери и скапабите им адепти… една от двете, ами тая госпожа е посмяла да гепи поне 30% от пазаря на тиквоча… ако имаха фък сикстийн, най-вероятно щяха да и бомбардират лабораторията и да обяснват е е гадна комунистка на служба при Мадуро… палячовци…

 11. …съветски традиции, съветски методи, съветски възпитаници. Бившата ДС (държавна сигурност) е успешно преобразувана в днешните служби за сигурност. Значи избира се темата/жертвата, и слугинажа – прокуратура, следствие, съд, служби за сигурност, я разпъва на кръста. За да има зрелище и празнотемие, за да не пита народа защо е най-беден в Европа, и на последно място във всичките престижни класации.

  1. ..za METO/MVR/TO,,,bez dumi,,no i goljama chast ot balarskite lekari sa s propuski ,,v obshtuvaneto s pacienta,,i..s dosta,,krachmarski,,i,,pichovski,,vanchen ,,oblik,,..,,svaljachi,,i,,uregdachi,,iMA MNOGO OSAKATENI I UMRJALI PACIENTI OT ,,LIPSA NA VNIMANIE,,,,KOMPETENTNOST,,I,,BJUROKRACIJA,,.I..KOYTO E,,NEVINEN,,NEKA HVARLI KAMAK..

  2. Скъпо боклуче , Борето , а ти знаеш ли твоите любими американци как държат затворници без съд и присъда и как ги разпитват в затвора в Гуантанамо!?
   Комунизъм и Съветски съюз няма от 30 години , бе , боклук с боклук!

   1. ТРОЛЧО. Що така „нормално“ си реагираш? Истината боли, нали? Ще я чуваш все по-често и от всякъде. Успокой се, чак пяна пущаш бе братко. Следвай си опорните точки но по-спокойно.

   2. Не е вярно! Комунизмът, СССР и БКП никога не са си тръгвали от шуробаджанашкия ченгеджийски маймунарник, наречен България.

  3. до като не се закрие и дипломите обявят за невалидни от прословутото школо симеоновско, така ще е!

  4. Ти със ТЕЛК ли си ??? Ако можеше да разбереш какви глупости си написал !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. А, аз искам да ни съобщят, колко от неправомерно изплатените пенсии на лъжеинвалиди са върнати в бюджета!

 13. Щом не са обикновени полицай ами бопаджии от софия, да им заведе по едно дело на всеки

 14. Няма крушка без опашка и всеки знае що го бият, но тепърва нещата ще стават все по-лоши и по-лоши, помислете ако намалеят европейските пари какво ще стане, ще се изядат помежду си прасетата от кочината на червената мафия и покрай тях ще се хапят и квичат „специалисти“, помагачи, натегачи, слагачи и вся остальная непьющая сволочь.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *