Регистрация
Публикувано на 31.08.2017 / 8:49

АПОТЕОЗ НА ОМРАЗАТА. НАМРАЗИХ РОДИНАТА СИ, ЗАРАДИ ДЪРЖАВАТА

БЪЛГАРИЯНамразих родината си, заради държавата! Държавата се превърна във функция на посредствеността, облечена във власт на политическо и общинско ниво! Нароиха се партийци, огледално преувеличени от героите на Алеко Константинов, настаниха се на меките столове и започнаха да грабят! Крадоха и мародерстваха така, както и национален враг не би го сторил!

Навсякъде бяха назначени скудоумни, некадърни шефове и началници, които започнаха да въвеждат единици мерки, съобразени с тяхната собствена ограниченост! Затриха се всички морални норми, като на тяхно място бяха издигнати перверзни, гнусни модели за подражание, разпространявани от всички медии, но най-вече от телевизията!

Хората се отчаяха и понеже не намериха смелост да се опълчат на мерзостта всеобща, започнаха да се мразят и хулят помежду си. Всеки го отнасяше, но не и тези, които заслужаваха всеобщия гняв.

Децата се превърнаха в изроди, не защото бяха такива, а защото това бе единственият начин да реагират на гнусотията в цялата държава! Разврата, пошлостта, кражбата и незачитането на закони, правила и всякакви норми се превърнаха в ежедневие за България! Душите на хората пищяха, телата им се извиваха, гърчейки се от болка, но тези бедни, объркани, десетки години лъгани и манипулирани българи стояха безмълвни, неадекватни и безсилни! Те не знаеха как да се изправят срещу ЯВНОТО зло, на тях не им стискаше да го сторят и правеха всичко възможно да оцелеят, точно като роби, точно както бяха оцелявали дедите им цели пет века ..!

Те намираха  отчаяна смелост да наранят най-близките си, себе си дори, но не и естествените си врагове в парламента, министерствата, съда, прокуратурата, полицията и всички бюрократични органи, олицетворяващи разпадащата се, гноясала държавност, изразена във всякакви образи и форми!

България бе превърната в едно раково образование, а туморните клетки, обособени в отделни партии, организации, фондации и различни бандитски структури гризяха жива плът от нея, поглъщаха земята, парите и самите нормални българи, излезли случайно или нарочно срещу тях!

Така, без да искам, започнах да мразя!

Намразих всички виновници за сегашния ужас, в който оцелявахме, намразих и потърпевшите като мен, защото седяха безучастно и също като жабата в бавно загряващата се вода, се сваряваха безмълвно! Намразих дори красивата ни природа, защото именно заради нейната красота, я бяха циментирали, заградили и превърнали в евтина стока!

Някога нямаше по-лошо нещо за мен от омразата! Боях се от нея и  избягвах да я видя дори отстрани! Сега тя се е превърнала в мое ежедневие и като наркоман не мога без нея! Съхранявам я в себе си, защото не успях да запазя мечтите и надеждите си, за нещо наистина добро в родината си! Пазя си я, защото се надявам един ден да ми даде сила…! Когато притиснатото в ъгъла животно не вижда изход и разбира, че му остава само смъртта, то намира онзи непознат кураж, да се нахвърли срещу врага си и да стори неща, които никога преди това не са му били присъщи! За никое живо същество омразата не е нормално състояние, но у нас в България тя вече е константа!

Мразя, защото вярвам, че само омразата би ме изкарала на улицата и накарала да защитя себе си, децата, внуците, свободата и бъдещето си! Знам, че не е оправдано, но бих убил дори, заради живота…! Не за моят, а за онзи живот, който се полага на невинните, подтиснатите, ограбените, излъганите, използваните и смачкани българи! Бих убил всеки гад, всеки паразит в партийна или друга окраска, независимо, че искам не да убивам, а ….. да обичам!

Трудно се пишат грозните истини!

Още по-трудно е да постигнеш нещо добро и красиво, само с наблюдение! В действието  е разрешаването на всички проблеми! Ставаш, тръгваш, воден от любов и дори от омраза, за да постигнеш това, което Бог ти е дал още от рождението ти – свободата да живееш на тази земя, равен на всички останали, да се радваш на всеки миг и да избереш в крайна сметка …… да си жив роб или свободен човек! Трябва съвсем малко кураж и ако няма откъде да го вземеш, то заеми го от омразата! За да можеш после да обичаш истински…!

Красимир  Бачков

Коментари 15 за
“АПОТЕОЗ НА ОМРАЗАТА. НАМРАЗИХ РОДИНАТА СИ, ЗАРАДИ ДЪРЖАВАТА”

 1. Бачков, много верни разсъждения дори от гледна точка на психологията – тази врата към тайните на човешката същност! Ти доказваш, че стойностното в едно словоизявление е само истината. Дано смаляващото се с всеки ден наше общество проумее, че истината за собственото му спасение е в риска да се възстане дори с голи ръце срещу бандитите,, които убиват България и скоро ще я довършат…

 2. До Мирослав – Много грешиш, приятелю Мирославе, винаги съм се опитвала да променям нещата към добро (къде с „бой“, къде с умни думи и приятелско отношение). Категорично – доброто и личният пример действат магически! И на стари, и на млади!
  Между другото – винаги съм говорила каквото мисля! Откакто се помня – късмет!

  1. Мери, заради такива като теб сме на това дередже, с твоето добро ти си като онези малоумници в Европа, които борят терора с цветенца и меченца в ръце!
   Дали съзнаваш колко си гнусна а, и другите като теб!Ами иди и цункай Боко Тиквата и той от твоето добро изведнъж ще се промени!?
   Абе, ти ходила ли си на психиатър!?

 3. Браво за статията,а най-лошото е че вс си траят и се радват на ставащото,вместо всеки да опита да промени по нещо малко около себе си

 4. Сбирката на ГЕРБ, както се казва, беше в разгара си! Присламчих се, очаквах чирпански благословии и тракане на кокалени челюсти, а стана обратното. Не ми се вярваше, но Бойко Борисов стана прав, ръкува се с мен и ме сложи до дясното си коляно.

  – Е, кога ще дойдеш при нас?, попита с добродушна усмивка Лидера. – При вас или при теб?, отвърнах, колкото да печеля време. –Тук това е все едно! Вземай чашата и – наздраве! Докато отпия глътка , герберската дружина залпово отвърна: – Наздраве, Войводо! Питах се на ум: защо Войвода, нали е премиер? Така и не се отговорих, щото ме потопиха веселба и шеги. Бре, рекох си, добре се живее тук, никой не ме попита за миналото ми, какви съм го вършил… И сякаш уловил плетката на мисълта ми, Войводата-премиер вметна: -При нас никой не говори за миналото си, просто е правило. Или неписан закон, както искаш го приеми…Пихме, пяхме и се веселихме, както се казва и в народните приказки – три дни.

  На четвъртия сбирката свърши и аз поех по чакълестия път, за да търся Фейсбук. А шосето се виеше край скали вдясно и пропасти в ляво – тясно, мърляво, осеяно с хилава растителност…Хеле след десетина завоя се открои китна долина с градинки и дървета, паркове и алеи. В началото огромен надпис: ДОБРЕ ДОШЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК! И хукнах да търся моята градинка, дето ме чакат верните приятели. И я намирам буренясала и отъпкана, а в нея само един приятел… Как един, питам се, нали бяха хиляда, къде са духнали? Единственият ме гледа подвеждово и безмълвно. И тогава хукнах по прашните пътечки да ви търся, приятели! Взирах късогледи очи белким мерна някой от вас в далечното. Направих шепите си на фуния и с цяло гърло викнах: -КЪДЕ СТЕЕЕ, ПРИЯТЕЛИИИИ….А тенекиено ехо ми отвърна: И ТИ ЛИИИ, И ТИ ЛИИИ… Скокнах потен в леглото – беше 6 часа!

 5. А може би точно това се очаква от нас! Да намразим Родината, завещана от дедите ни! Енергията на омразата не трябва да бъде към корените на българското, а към плевелите, които избуяха последните десетилетия! Не мразя Родината си, но мразя управниците и, които я ограбват и разкъсват на парчета! Може би идеята е именно омразата да ни скара и раздели! Поддадем ли се на това внушение – обречени сме! Силни може да бъдем само, ако сме заедно!

 6. Най лошото е, че става и ще става по лошо ! Назначените работодатели не само получиха гратис държавната собственост, но и издръжката на тази собственост е за сметка на данъкоплатците, тоест ние и бъдещите поколения които ще изплащат милиардите, които се теглят от правителството, за което фин.м-р получава комисионна от кредитиращите банки, А сега това с опожаряването … нямам думи …С една дума страната се превръща в пустош без преувеличение…

 7. Тъжно и Страшно. …и БезмилостноВярно. … Браво !
  …ама нека Сме ТоталноОткровени :
  - едно Е Род&Родина !, а СъвсемДруго – държавата (Хеле пък В кавички !) по Земите-Ни
  - по Същността-си – ‘преходът’ у Нас – Е Схемата-на-Схемите по Тази Планета
  …и Имайки предвид Нашата Прастара Мъдрост (Яростта-Ни Да превърне в Сила !) – Следва да Изкажем :
  а. Системата !…’системата’ на ‘наште’ ! – това Е Проблемът
  …и понеже този Проблем е Всеобхватен
  б. Сме Длъжни да го Изкореним изКорен ВеднъжЗавинаги ! Ние. Всички. Заедно.
  …как ли ?! – Двустъпковата, Хора !

 8. Напълно ви разбирам, г-н Бачков, но не съм съгласна с вас. Който сее ветрове, ще жъне бури. Омразата не води до нищо добро, макар че понякога би могла да бъде и градивна, тогава вече не е омраза. Всичко, което кадвате, е истина за съжаление, а как ще се промени не знам. Не с омраза обаче!

 9. Не бързайте да гърмите! Колкото и пъти да застрелвате пианиста, ще имате една и съща мелодия, освен, ако не смените нотите. Амалгамата на настоящата система е съставена от алчност и простотия. Нарича се капитализъм. И не се оставяйте да ви заблуждават, че нашият капитализъм е сбъркан и поради това е толкова грозен. Крайната точка на всеки един такъв обществен договор е една и съща. Просто едни ще пристигнем там по-рано, а други по-късно.

 10. …kogato i inteligentnijat,kulturnijat ,,zagubi vjara,,..tegko i na tazi Dargava!A,,upravnicite,,dobre znajat i vigdat,,kakvi sa gi pravili,,i,,kakvo pravjat,,…zatova ne izpuskat,,kokala,,t.e ,ne izlizat ot vlastta!

  1. Вау КОТСЕ,не забравяй че интелигенцията беше в първите редици на „ който не скача,е червен“Интелигента Чехов е казал,че не вярва на интелигенцията,а вярва в отделните хора и че вижда спасението в отделните личности,разхвърляни по цяла Русия/замени думата Русия,с „по целия свят“/-интелигенти или селяни-в тях е силата,въпреки че са малко.Пиша всичко това,защото за себе си съм се убедил в това,че от ямата на капитала ще се излезе чрез силата на отделните личности,разхвърляни по целия свят!И въпреки,че нуждата ме накара да напусна България,не мога да намразя родината си.

   1. …za,,onova vreme,,..hmmm..tezi ,koito bjaha s,,kartoncheta,,,ne gi,,broja,,za intelektualci…po/skoro za,,menidgari,,zad ,koito stojaha,,kuklovodite,,na Prehoda…long story!

 11. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВЯРНО .За съжаление сме заобиколени от сервилни хора , които си казват „дано на мен не се случва лошото“. но когато му се случи той не обвинява когота трябва .

 12. Поздрвление Красимире.Позволявам си да те нарека така защото те почувствах много близък.Напълно споделям написаното-изпитвам същите чувства и емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>