Публикувано на 07.08.2008 / 12:27

Анелия Цветкова: Последният SMS от Стефанов гласи: “Пак си с него, този път наистина си в затвора”

 

 

Г-жо Цветкова, обещахме си, че разговорът ще върви в насока на това на какво са способни мъжете, когато биват изоставяни, тъй като витае тезата, че неприятностите Ви сполетяха след приключила емоционална връзка. Готови ли са мъжете на всичко, за да притежават жената, която искат?
– Не смея да кажа, че познавам добре мъжете. Както и разбирате. (Смее се.) Така че аз най-малко мога да отговоря. Но виждате, че има такива житейски ситуации, когато любовта преминава в омраза. Това, което сме чели и сме си мислили, че става само в романите, се оказва, че е възможно да се случи и наяве.
– Самата Вие може би един ден ще напишете книга. Какъв послеслов ще оставите на читателя?
– Не искам да звучи феминистки. Няма да бъде такава книгата. Напротив, мъжете трябва да се обичат.
Чухме, че същият този мъж е изпратил ужасно много есемеси, преди да Ви накара да отидете на срещата в прословутия ресторант, където Ви задържаха. Така ли бе наистина?
– Наистина беше така. Аз бях престанала да вдигам телефоните си. Не помня, около шейсет и няколко пъти ми звънна. И после ужасно много есемеси. Повечето от тях бяха заплашителни. Те се пазят и могат да се видят. От сорта на това, че ако не си вдигна телефона, ще стои на вратата ми долу от сутринта до вечерта, докато не се появя. Отделно заплахите бяха явни.
– И защото Вие сте публична личност, предполагам, че предпочетохте да не занимавате полицията, за да не се раздухва скандалът?
– До голяма степен поведението ми в тази ситуация беше продиктувано от това, че се опитвах да туширам един скандал. Нямах представа какво точно можеше да предприеме този човек. И при положение че ме следеше, мисля, че продължава да ме следи и в момента. Знае, когато тук има човек. (В този момент Анелия Цветкова ми показва последното заплашително съобщение, дошло на мобилния й телефон преди няколко дни. То е от Стефан Стефанов и гласи следното: Пак си с него, този път наистина си в затвора.)
Какво означава това съобщение?
– Този есемес има предистория. Той ми каза, че ще живее с мен на всяка цена. Историята е просто ужасна. Аз продължих да не си вдигам телефона. След позвъняването получих и съобщението. Означава, че ако продължа да не се поддавам на провокацията да се завърна при него, той ще направи всичко възможно да си продължи делото.
А как очаква да бъдете с него?
– Естествено е, че това не може да се случи. Аз не бих допуснала това.
Кога възнамерявате да се преместите?
– Не знам, наистина трябва да отида някъде и да си почина.
Върнаха ли ви 150–те хиляди лева, които бяха открити в дома Ви?
– Те бяха доброволно предадени. Аз поканих представители на прокуратурата. Те ме питаха има ли нещо. Тогава им показах касата, показах им и парите. Дала съм обяснение за произхода им (виж карето). Разбирам, че тази сума е много шокираща, но има обяснение за нея. Аз съм представила документи и очаквам връщането им.
Защо не ги държахте в банка?
– Защото те бяха получени скоро преди това. Аз съм човек, който не обича да ходи в банки, да се занимава с плащане на сметки, с теглене на суми и с такива работи.
Вярно ли е, че през цялото време 10-те хиляди, за които ви обвиниха, че сте взели като подкуп, са си стояли на масата и само за да не стане пак скандал, сте били принудена да приберете в чантата си?
– Нека да не коментираме нещата, които са свързани с делото.
Как приятелите на децата Ви се държат сега с тях?
– Децата ми не се срамуват да вървят по улицата. Те продължиха да контактуват с приятелите си, така както е било и преди. Всички деца се обаждаха и идваха тук. И родителите на тези дечица са звънели вкъщи и са им предлагали помощ и подкрепа. И са изразявали огромното си доверие. Синът ми много възмъжа през последно време. Той вече не е дете.
Липсва ли Ви съдът?
– Изключително много ми липсва. Освен страха, обидата и всички други емоции, които изпитвам, всяка сутрин се събуждам с идеята, че трябва да отида на работа, да си видя доклада… Мисля как ще се местят. Защото в крайна сметка тоя съд го създадох аз донякъде и всяко нещо е минало през главата ми, през ръцете ми. Помня всяко едно назначение и всеки един детайл. Това е голям съд и създаването му не беше никак лесно.
Спокойна ли сте, като знаете кой го оглави?
– Тинка Косева е един изключително достоен юрист. И всъщност тя е зам.-председател с най-висок ранг и мисля, че това беше логичното и нормалното назначаване.
Докъде стигна преместването на административния съд в новата сграда?
– Нещата са доста напреднали там. Мебелите трябваше да се поръчват. В този същия ден аз ходих да търся оферти за мебели. И вече нещата са към финал. Условията на новото място ще бъдат съвсем други.
Мислите ли, че Меги Тачева помогна много за тази промяна? Тя взе присърце вашия проблем с базата.
– Министър Тачева е изключително отговорна към работата, с която се занимава, и се радвам, че министърът е от Варна. Ние сме вторият в страната град по големина и смятам, че е необходимо да работим в нормални условия. Искам да кажа и това, че много ми липсват колегите и служителите. Между тях има много професионалисти.
Част от варненци Ви подкрепяха, други Ви заклеймиха. Какво ще им кажете?
– Нормално е да излизат различни неща. Докато истината не излезе наяве, вероятно ще има две позиции.
А кой всъщност подаде сигнал в ДАНС?
– Стефан Стефанов и синът му Георги.

Спестяванията

Доходите ми за една година от административния съд са 54 000 лв. и имам документ за тях.
17 000 лв. са ми неползваните отпуски, които са ми изплатени, когато напуснах окръжния съд и станах председател през януари 2007 г. Никога не съм ходила в чужбина на екскурзия, просто винаги съм била в съда. Откакто бях в окръжен съд, не съм излизала в отпуска. Най-много съм отсъствала по седмица, заявява Анелия Цветкова. Обикновено е замествала председателите Душана Здравкова и Ванухи Аракелян.
Голямата сума в размер на 55 000 евро е получила от продажба на семейното жилище с бившия си съпруг. Собствеността останала обща след развода, пояснява тя. „Това е капарото, което стои при мен. Другите пари са на племенницата ми Йоанка. Те останаха от майка й и баба й.

Нели Кирчева

В. “Народно дело”

Коментари 0 за
“Анелия Цветкова: Последният SMS от Стефанов гласи: “Пак си с него, този път наистина си в затвора””

 1. След толкова добре изсрано лайно от спец службата на Гей ръководителя -Данс как да вярва човек?

 2. Ve4e v ni6to ne viarvam ot tova koeto kazva tazi jena ili neinite advokati.Postoianno ima niakakvo razminavane vuv versiite.

 3. Пъзела вече е сглобен. Оказа се че са взимали подкуп за дела, по които все още няма решение. Презумпцията на тия хитреци е била, че както приемащия, така и даващия подкуп са еднакво подсъдни за престъпление. Даващите подкуп няма да посмеят да се жалват, щото ще трябва да отговарят за престъпление даване на подкуп.Оттук и идеята, че тия балами ще бъдат излъгани, ще им се вземат парите, а след това ще напуснем системата и ония да духат супата. Както се изрази един форумец, сюжет от латиноамерикански сериал с Балкански привкус.

 4. та всеки ден да излизат тук „факти“ които уж оневиняват една съдийка означава ли че е или роднина или има някаква връзка с някой фактор от сайта?един умен човек не би държал във вкъщи толкова крупна сума дори за ден което означава че … сами се досещате!

 5. и съдиите и общественоста възприемат по-добранамерено подобни хора, които са попаднали в подобна ситуация. Следователно цялата история е свързана с делата, която е водила и решавала в полза на платилия подкуп, а не в полза на казуса за законност и справедливост. По нататък това е вече начин да се излезе от системата, като се е стигнало до сделка да не се ровят в делата, където явно се е стигало до такова решение-в полза на подкупващия.

 6. Тия яко са сгазили лука за да продължават целия този театър. Та само в заглавието се съдържа цялата истина.“Пак си с него, този път наистина си в затвора”. Сиреч втълпява се, че всичко е една любовна история, гарнирана с патологична ревност, вследствие на което се стига до постановката със задържането и. И заедно с това се втълпява косвено, че тя сега не е за зтвора, следователно подсъзнателно се приема, че става въпрос за инсценировка. На всеки е известен и факта, че когато става въпрос за престъпване на закона по повод на любов или ревност и не се е стигнало до някаква жестока извратеност,а

 7. nerazbrahte li che ne mojite da ya izkarate svetica nikoi ne vi viarva,ebati v balgaria znachi dobriat rakovoditel triabva da vzema podkupi,gnusna darjava

 8. Как ще обясните следния факт?
  Отива едни човек и дава на един съдия плик с пари. Съдията ги прибира спокойно и си тръгва.
  После човека казва, че това са пари за покуп по определено дело, а съдята не знае как да обясни защо ги е взел.

  Подкупен ли е този съдия според вас или не?

 9. аз миналата година като минах на фотосинтеза си спестих целата пенсия!вервайте ми!

 10. prestanete da zlobeete. ne poznavate tazi jena. tia be6e nai-dobria rakovoditel na administrtivni sad. a sega kakvo 6te stane s nego ne se znae.

 11. Колкото и поръчки и злоба да лъха от думите на Балама и Никола трудно ще ме убедят, че това не е латиносериал.Моите въпроси са кои са режисьорите, сценаристите на тази сага, абе кой кум, кой сват, кой на булката брат???Апропо как латиносериала се превърна в „медиен успех“ на една институция на които всички разчитаме да се справи с тежката престъпност.

 12. 54 000 лв. доходи за година от съда? То така излиза, че получава по 4500лв чисти на месец, а колко ли са преди облагането с данъци? Пък и капаро, особено в такива размери, без документ не се дава.
  А златото – почти половин килограм, от къде се взело? А какви разходи е имала „девойката“ през това време?
  От друга страна взимането на пари на ръка в такъв размер как ще го обясни? Или е нормална практика съдийката да си получва пликчета с пари за неясно каква работа и де ги прави … ми кавото си ги прави?

  Пожелавам й килия с южно изложение и раирано костюмче без въшки!

 13. Ай, недейте госпожа, да ни лъжете така…
  Това обяснение със спестяванията направо ме закла:) … абе тез от прокуратурата или са пълни блъци, или … не искам и да си помисля … Приятели, колко от вас успяха да си спестят половината …не, не .. да кажем 1/4 от заплата си за миналата година?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *