Публикувано на 27.03.2008 / 13:29

Алексей Петров: Бойко прибери си Танов, защото си играе с огъня и става опасно!

 

 

Алексей Петров е бивш служител на МВР. Той е работил в една от най-елитните части на вътрешното министерство – Специализирания отряд за борба с тероризма, известни като баретите. След напускането на системата започва да се занимава с бизнес и карате. Петров е един от лидерите на Съюза на бившите барети. Той е сред собствениците на басейн "Спартак".
В неофициалния раздел на системата "Апис" и според "Държавен вестник" Петров е участвал или участва в дузина фирми в София, Ловеч, Плевен, София-окръг. Бил е в управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", "ЗК Спартак" и "Средец М". Дълги години е треньор на националния отбор по карате. Вицепрезидент е на националната федерация по този спорт и отговаря за направление карате-до.
Преди години той е имал обща фирма и с настоящия главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Именно съвместните начинания на Борисов, Петров и Румен Николов- Пашата стават повод за атака срещу главния секретар на МВР. При назначаването си Борисов обясни, че познава Пашата и Алексей Петров покрай каратето. Той обяснява още, че са направили фирмите, за да помогнат на този спорт, но дружествата така и не проработили и от тях не изкарали нищо. Между създателите им се породили такива "антагонистични отношения", че не могли дори да се организират да съберат подписи за закриване на фирмите и чакали закриването им по съдебен ред, казва още ген. Борисов.
Петров беше ранен в крака през март 1999 г. в ресторант "Перла" в Драгалевци. Тогава бе съобщено, че инцидентът е станал случайно, а прострелването е след рикошет, случил се, когато на една маса били шефът на "Алфа секюрити груп" Томо Борисов и Алексей Петров. По-късно към тях се присъединили Киро Японеца и някакъв бивш съученик на Борисов и Петров. Японеца слагал пълнител в пистолета си, когато произвел неволно изстрел.
Алексей Петров е в надзорния съвет на Националния осигурителен институт именно от квотата на този съюз. Завършил е УНСС, където сега е докторант.

В доклада за Бойко Борисов, който разпространи американския журналист Джеф Стайн, бе обявено, че столичният кмет е замесен с престъпни босове у нас. Според доклада: "Бойко Борисов решително се опитва да неутрализира съперничещи си престъпни групировки, имайки предвид Васил Божков, който е собственик на "Нове холдинг", сочен за един от най-богатите хора в Източна Европа със състояние от над 500 млн. долара. Смята се, че отдавнашната омраза между Алексей Петров, бизнесмен и бивш командос от отдела за борба с тероризма и Бойко Борисов, съответно негови съдружници, и босовете на СИК Младен Михалев – Маджо и Румен Николов – Пашата е прераснала в открит конфликт, когато Борисов бе назначен за главен секретар на МВР. Причини: страхът на Борисов, че Алексей Петров държи компрометираща информация за него; подкрепата на влиятелни еврейски бизнесмени за Алексей Петров (близки връзки с бившия посланик на Израел в България Давид Коен; силните позиции на Алексей Петров в канцеларията на главния прокурор (тогава Никола Филчев), и във военната прокуратура, в някои структури на Министерството на вътрешните работи – визирайки Филко Славов, който тогава е шеф на Специализирания отряд за борба с тероризма, и сред политическите партии, като в доклада се посочва името на Надежда Михайлова – тогава външен министър и лидер на СДС). Алексей Петров, който е бивш командос от отряда за специални операции, е имал реални шансове да бъде назначен за директор на НСБОП. Последвал е опит за покушение срещу Петров, следван от координирана медийна и политическа офанзива срещу свързаните с Петров структури, което довело до временното му неутрализиране. Паралелен резултат е било отклоняването на общественото внимание от разрастващия се скандал около предполагаемото участие на генерал Борисов в корупционна схема, свързана с приватизацията на тютюневия монополист "Булгартабак" – разкрита, когато медиите публикуваха съобщение за среща между придобилия лоша слава бизнесмен Майкъл Чорни, израелски бизнесмен, бивш собственик на "Мобил Тел" и футболен клуб "Левски" и предприемача Георг Цветански, един от първите собственици и бивш изпълнителен директор на "Балканфарма".
След като вътрешният министър Румен Петков и бившият шеф на ГДБОП Ваньо Танов намесиха името на бившата барета Алексей Петров в скандала в МВР и взаимно се обвиниха за неговото разконспириране като контраразузнавач, Петров отправи предупреждение, както към Танов, така и към неназован негов покровител, в който обаче недвусмислено се познава Бойко Борисов, тъй като Танов минава за човек на ГЕРБ.

Пред “Фокус” Алексей Петров заяви, че “вижда Ваньо Танов като едно малко дете, бих казал дете в неравностойно положение, което седи върху купа сено с кибрит в ръката. Наложително е, който е поел ангажимент към него, да си го прибере възможно най-бързо, защото покрай него и други започват да си играят с огъня, и става опасно. Ако ангажиментите на някои към Танов са отпаднали, други би трябвало го приберат. Това е в интерес на държавата”, заяви Петров. Танов бе кандидат за кмет на Русе от ГЕРБ и в момента е общински съветник от партията.

Бойко Борисов в нетипичен за него стил откакто е гръмнал скандала след като веднъж каза, че за МВР ще говори или добро, или нищо, сега коментира ситуацията така: “Дистанцирам се от всичко, което касае МВР, това е работа на премиера”, лаконично каза Борисов.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Алексей Петров: Бойко прибери си Танов, защото си играе с огъня и става опасно!”

  1. Колеги, направо е абсурдно да организирате срещи на министър с двама „видни дупнишки бизнесмени“.Ами докато организирате срещата с министъра, то сами се осветявате.Никога не правете така.Това послание е адресирано до всички неизвестни офицери на прикритие или до всички които си играят на тази роля.Не ги знам кои са е не искам да ги знам.А пък аз какъв съм си е моя работа.Айде наздраве на всички колеги!Мама му стара то стана като оня виц, „А ти за Киркор шпионина ли питаш момче, той живее на третия етаж, десния апартамент“

  2. И в тази афера яко бъка от чифути, както в цялата „държава“. д. коен, м. чорни и н. михайлова-все чифути от „класа“. Долна измет! А, и да не забравяме другата еврейска измет- симеон кохари и сер-гей яков станишев, макар да не са споменати в статията. България явно и задкулисно се управлява от сатанисти-чифути-мафиози!!!

  3. Този човек на снимката явно много иска да е вечно млад. Вижте му снимката отпреди 20 години, съдейки по модата, по която е облечен. И въобще не признавам съвети от някой, който се опитва да е вечно млад, подхвърляйки на медиите старите си снимки, но които се стъкмил като млада булка на село

  4. Не ме интересува кой е забъркал скандала!По- важно е,че няма известно име,което да не е забъркано!Надявам се да лъсне и БАТ БОЙКО!Крайно време публично да се изнесат кирливите му ризи,а те наистина са много мръсни!Ако всичко върви така,не зная дали ще остане чист човек по върховете!Дълбоко се съмнявам!Наистина МУТРИТЕ си имат държава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *