Публикувано на 30.07.2020 / 21:22

АКО ДАДАТ НА КАСКЕТА И МВР – ИЛИЕНСКИ ДИПЛОМИ ЗА ДОКТОР ПО ПРАВО, ЩЕ СИ ВЪРНА ДИПЛОМАТА И ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ ДОЦЕНТ В ЮЗУ!

АКО ДАДАТ НА КАСКЕТА И МВР – ИЛИЕНСКИ ДИПЛОМИ ЗА ДОКТОР ПО ПРАВО, ЩЕ СИ ВЪРНА ДИПЛОМАТА И ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ ДОЦЕНТ В ЮЗУ!През 1988 година записах докторантура в ПРАВНИЯ ИНСТИТУТ към БАН! С научни ръководители и рецензенти проф. Кочев, проф. Радева, проф. Каракашев, доц. Манев! Поклон пред тях!

1992 година защитих дисертация и БАН ми издадоха диплом за доктор по право!

След това ме избраха за доцент в ЮЗУ, където имах честта да работя с проф. Воденичаров, проф. Лялев, проф. Бойчев! Поклон и пред тях!

Имах честта да работя почти от първия ден на създаването на ЮЗУ, много години!

Междувременно написах девет книги и доста статии!

Изнасях лекции в три български университета и пред над 50 международни конференции! Участвал съм в Съвета на Европа и други международни организации!

Не, че се хваля, просто обяснявам как се получава звание “доктор по право”!

Сега разбирам, че КаскетА и бившиЯ министър Илиенски (бивш министър, не Илиенски), са ги записали за докторанти в този университет!

Ако им дадат дипломи за доктор по право, аз ще си върна дипломата за доктор на БАН и ще се откажа от доцент в ЮЗУ!

Иначе ще посрамя името на хората, които ме оцениха за такъв!

Добре че, длъжностите в БГ не се наследяват!

Представяте ли малките тикви и каскетчета какво ще ни направят!

С 200!

Иван Петров, бивш прокурор на столична Апелативна прокуратура, адвокат

Коментари 39 за
“АКО ДАДАТ НА КАСКЕТА И МВР – ИЛИЕНСКИ ДИПЛОМИ ЗА ДОКТОР ПО ПРАВО, ЩЕ СИ ВЪРНА ДИПЛОМАТА И ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ ДОЦЕНТ В ЮЗУ!”

 1. Въпрос: Защо влакът стои на гара Благоевград само пет минути? Отговор: Защото, ако стои повече, всички пътници от влака ще получат дипломи от ЮЗУ. А сега пък по закона на боксьора-гербераст Игнатов професори и доценти се произвеждат на килограм. Няма никакви критерии, няма Специализиран научен съвет, няма ВАК, няма президиум на ВАК, няма никакъв контрол. След 6-7 години няма да има кой да преподава на студентите по право. Заплатата на един професор е по-ниска от тази на най-ниската съдебна длъжност- съдебен помощник. Юридическото образование върви към тотален провал и пълна разруха.

 2. Бачо Иване, не им я връщай ще я продадът. . .
  Напротив основи Студентски Клуб ЗЗДЗ:
  „Законно Защитена Диплома за Законите“.
  Произнася се ЗъЗъДъЗ

 3. Доценте много си напред,но за тези които не те познават и не са чели за теб.Бързо мина от другата страна.И някои от тези ,които са те учили.Маи не работеха за България.

  1. Не само знаем и помним ! А за неговото творение ,,Съдията” от Сандански може да се направи сериал. Ама нали казват , че обществото помни до две седмици. Лудите, лудите те да са живи и здрави, че при тази обстановка такива червеи и змии ще изпълзят, че свят ще ни се завие.

 4. „Организирана Престъпност в България“ – Уикипедия каза:

  Снощи случаѝно попаднах на едно документално предаване за юкославското участие в НАСА програми през 60те.
  Тито говореше с Кенеди директно на англиѝски.
  Ама за комуникативното ниво на тия новоизлюпени научни титани не съм сигурен докато не ме убедят че бъркам..

 5. КОРУМПИРАНО ПРАВОСЪДИЕ, КОМЕРСИАЛНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ДЕВАЛВИРАЛО ОБРАЗОВАНИЕ.
  ДЪРЖАВА. В КОЯТО НАЙ-МАФИОТСКИТЕ СИСТЕМИ СЕ ЯВЯВАТ ПРАВОСЪДИЕТО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОБРАЗОВАНИЕТО, ВЕЧЕ СЕ НАРИЧА ТЕРИТОРИЯ.

 6. Навремето така се нароиха банките- дай основния капитал на заем,регистрирам си банка и ти ги връщам + 1 млн. под масата …
  Сега е модерно- дай си дипломната работа,напиши ми няколко книги ,ставам доцент ,доктор,професор или що пък не академик…После аз давам на следващия измислените научни простотии,пиша му няколко труда набързо ,получавам си лептата и така напред…Всеки в така създадената ,,систем“а поддържа другия,защото всички се знаят какво представляват.

  Истинските учени люде са игнорирани по някакъв начин.

  Венсеремос.

 7. Поради ниските си интелектуални качества Боко Тиквата никъде не е бил приет да учи. Баща му е работил в МВР и майка му е използвала това да се помоли да го приемат да учи за пожарникар в Симеоново, където няма наплив (за 3 места има еди кандидат). Това е истината.

 8. Току-що Десислава Атанасова по прякор „Минета“ провокира протестиращите. Нямат срам герберастите.

  1. Десислава Атанасова написа сега:

   „Предложение за слоган на „новия морал“:
   НАПАДАМЕ ЖЕНИ!
   /миналия петък пред БНТ, днес на Орлов мост/
   Вулгарно, просташко, недопустимо!“

   На което протестиращите отговориха:
   Атанасова, сложете си слоган: „Ние сме нагли, безкрупулни крадци, които превърнахме държавата в беззаконна територия.“

 9. Уважаеми господине!
  Приложено Ви връщаме Вашата данъчна декларация за 2019 г. за корекция. Това се налага поради обстоятелството,
  че нямате право в колона „Издържани лица” да вписвате „Правителство, парламент, държавни и местни чиновници и
  няколкостотин цигани.”

 10. В страната е пълно не само с „Юристи“,но и с „Инженери“ не спомнящи си по каква им е специалността.
  От 2001 г. до момента няма нито един Пътен инженер взел участие в промените в „Законите по Пътища“
  Нито един инженер по пътища не е взел участие в изготвяне на „Винетни и ТОЛ такси“.
  Тотално измислени такси несъобразени с Теоретичната и практична пътна наука.Такси измислени от хора,които никога не изучавали Пътища.Хора които не знаят как се наричат елементите на пътищата.
  Щом малУмници решиха,че пътната настилка се износва според чистотата на въздуха.
  Щом малУмници решиха,че може,да има три налога за едно и също нещо.Въведени през 2008г. от Станишев.
  1.“Винетна такса“+2.“Имуществен пътен Данък“+3.“Екологичен Данък“

 11. От тази новина човек може да изпита само и единствено отвращение!
  Защо се чудите за Гешев и Маринов бе?
  Ректорчето им Борислав Юруков без нито една самостоятелна публикация в живота си стана доцент,а после като ректор го написаха в 15 публикации като съавтор и стана професор. Единственият в България професор, който няма написан нито един учебник и нито една монография. Бившите ченгета на ДС воглаве с доносниците Миланов, Вуцова, Кендеров, Димов и др. произведоха колегата си доносник в професор. Без да пита никой в ЮЗУ, нито Академичен съвет, нито Общо събрание българчевския корифей обяви, че академичната общност на ЮЗУ уж подкрепяла Гешев. Така си гарантира за читалището, което построи на 8 ката, никой да не го пита как го е направил. Сега, покрай Гешев и Министъра на образованието се е стресъл и го търпи.
  ЮЗУ, който имаше изключителната възможност да се развие наистина като една образователна и научна институция беше смачкан, унижен и запратен на опашката на висшите училища в страната от една група злобни, комплексирани и неграмотни хора.

  Сегашният ректор – човек без никакви управленски и професионални качества, който дълги години растеше, лижейки и лазейки, използвайки труда на приятелите си. Реши да се доказва, че може да руши това, което другите са съградили през годините.

  Алчен за пари си определи заплата от 14000 месечно, докато в същия момент прекратяваше договорите на асистентите през лятото (за да се пестят пари). В една нормална държава той би следвало да бъде премахнат най-малкото от хората в Общото събрание (същите онези, които са на по 1200 лв заплата и със значително по-голям принос за институцията) или поне разследван от докторанта (или предшественика му).

  Но,… така както на национално ниво народа за пореден път, преди години, си избра Бойко, така и в ЮЗУ (не без машинации и манипулации, но в голяма степен и съзнателно) си избраха Борката, този страхотен капацитет в науката и образованието.

  Да им е честит и новия докторант на хората от ЮЗУ! А след като съдът или министърът отстранят БЮ от ректорския пост, им пожелавам да си изберат, отново напълно съзнателно, научния ръководител на гореспоменатия академичен питомец – Н. Марин…

 12. За $500 можеш да си купиш каквато и да е диплома заверена от министерството на образованието с печат и оригинална студентска книжка с всички взети изпити.

 13. Стига сте злословили за хора жадни за наука. Гешев ще става международник и най-после ще прочете това,което вече му написаха в правния сайт Дефакто-че нарушава поне четири задължителни за приложение акта на ЕС с начина,по който върлува в прокуратурата. Това че Маринов е следвал и даже е завършил право е пълна изненада. Но и той ще изкласи до доктор с неговата доказана интелектуална мощ.
  След информацията,че другият гений-Караниколов е станал юрист за две години значи всичко е възможно.
  Струва ми се ,че тези дипломи за завършено юридическо образование са ги продавали и продължават да ги продават по две за лев на Димитровградския панаир.
  И други докторанти си чакат реда-кака Сийче-жената вамп на прокуратурата,страшният и за гледане, и за слушане Ангелчо Къневия, послушният,но и безскрупулен плазмодий Франтишек-Петров,шефката на отдел „Тероризъм““ разкрила и разобличила терористичен акт с пръскачки и още множество специални правни герои и героини. Да се готвят за наплив на докторанти и другите селски ЮФ,но няма място за тревога,защото всеки един от приетите ще се яви два пъти-като си подава документите и като отиде да си получи тапията за доктор на правните науки. Тези с по-дебелите връзки могат и въобще да не се вестяват.

  Всъщност колко е страшно,че в ръцете на такава категория недоучили и безскрупулни псевдоюристи са съдбите на толкова много хора.

  1. ..Abe Uvagaemi g/n Petrov…dokato Vodenicharov i Ljalev sa,,givi,,…,,VSICHKO E VAZMOGNO,,..Za galost…Vmesto ,,da si vrashtate ,,diplomata,,….,,borete se ,,profesionalno,,!v JZU ,,da ne ,,montirat,,takiva ,,kalinki/nedonoscheta,,..vapreki,che sled…Doc.D/r B.B…,,vsichko e vazmogno,,..USPEH VI POGELAVAM….S,,JURISTITE/DOKTORANTI,,..!

   1. На клавиатурката Ви има една комбинацийка от клавишченца, които Ви дават възможност да пишете и се изразявате на официално приетия за територията език (писмено и говоримо) – българския…!!!

    Не замърсявайте форума с безсмислени и неразбираеми алабализми…!!!

    Бъдете здрави… :::)))

 14. Гешев няма нито истинско висше, нито юридическо образование, та камо ли да става доктор по право. Но може би ще получи тази титла докато е в затвора като онзи фашист в Норвегия, дето изби младите социалисти на острова и започна да прави докторат в тамошната пандела. Ама у нас това не става, Каскет тъп, със свинска физиономия като описаните от Оруел в книгата му „Фермата на животните“.

  1. Досетих се за жестокият престъпник Сайърс вируса изигран от невероятния артист Джон Малкович във филма „Въздушен конвой“.
   Всъщност Гешев е плюнка сравнен със Сайърс. Щатският бандит беше невероятно комбинативен, предвидлив, умен и прекрасен организатор.
   Казано на прост руски: Ваня Стоименович вы г@вно!

 15. И що пък – не, законите го позволяват, а всички уважаваме законите в държавата.
  Няма незаменими хора. Има различно качество хора.

  И доц.д-р Иван Петров – да даде Бог и професура да изкараш!

  🙂

 16. има два вида ПРАВО във България ….РИМСКОТО и СИМЕОНОВСКОТО…първото създава ПРАВИСТИ а ВТОРОТО …УЗУРПАТОРИ на ВЛАСТТА…

  1. Пророчество от 23 януари 2012-та.

   Радостин Радков беше избран за шеф на САС, в конкуренция с Пламен Горелски. И двамата са възпитаници на школата в Симеоново, където се е учил и г-н премиерът. Интересно що от други, не по-слаби, юридически школи, например СУ, не се яви кандидат? Лани пак тая школа излъчи председател на ВАС – Георги Колев. Изобщо тя почва да придобива за днешния ни обществен живот онова значение, което е имал във времето след Освобождението цариградският Робърт колеж, дал на родината държавници като Иван Ст. Гешов, Константин Стоилов, Михаил Маджаров, Тодор Иванчов и още много други. Не преувеличавам. Ще видите, че Симеоново още ще даде…

 17. Само в България мутра може да стане „докторант“ и „професор“, а също и обратното! Това е българско изобретение и извращение – морално, научно, социално и политическо дори. С диплома или не, тъпоглавеца си остава тъпоглавец. За цял живот. Некадърен и безполезен. на геврека дупката…

  1. То станало повече фалшиво от тошово време , криминални престъпници получили и получават докторат в юзу та това е корупция и срам за декана и учебното заведение само защото някой е доста алчен или ослепял от алчност….

 18. Да те е срам да кажеш, че си юрист в тази красива България!

  1. Така е, уважаеми господин Гунчев, затова и не казвам, че съм юрист, а товарач от Сточна гара…

   1. На Сточна гара отдавна няма товарачи, няма товари, няма нищо. „Сточна гара“ е обозначение останало от миналото. Миналото, което с ентусиазъм унищожихме! Бог да я прости България! Дано, младежите ме опровергаят!

 19. Господин Петров, дипломата от БАН си я запазете.. Ама от Югозападналия Университет с тез двамца „докторанта“ си тръгвайте по-скоро..
  Че те ша изкласат до доктори в съкратени срокове. С курсови работи в един екземпляр дето дори в Гурмазово няма да ги искат. Дет е тази на КАНДИДАТА НА ФИЗКУЛТУРНИТЕ НАУКИ,

 20. Май и Шиши има диплома от там. Така че да се готви за докторантура! 🙂

  1. Делян Пеевски, Илия Павлов и цял отбор видни учени от добри семейства. Няма по-подходящо място за Гешев и Маринов да станат доктори, може би само библиотекарският е конкуренция, но той е за бедни кухльовци. В ЮЗУ определено са богатите кухльовци.

 21. Петров, не се ядосвай, не връщай дипломата, ще паднат скоро, ще им анулираме дипломите и толкова.

 22. Шофьорът на Маджо , не на Мето , е и виден бизнесмен …върти чрез поставени лица няколко фирми в т.ч и за ескорт …VIP avtomobili I tui onui….

 23. Целта притежава ценностни и оценъчни качества. По тази причина тя се институционализира в правото. Без нея правото губи насоката на своето въздействие, което се отразява непосредствено на величаната на проявление на неговите регулативни възможности. Качествата на отделните цели, за реализирането на които служи правото, тяхната същност и съобразеност с реалните потребности и интереси на личността и на обществото от своя страна, обуславят качествата на съответната правна система като цяло.
  Същността и съдържанието на всяка правна система се приспособяват към характера на целите за осъществяването, на които тя служи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *