Публикувано на 07.08.2020 / 8:48

АКО БТВ ИМАТ ГРАМ МОЗЪК ЩЕ НАПРАВЯТ ТИТУЛЯР МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА

АКО БТВ ИМАТ ГРАМ МОЗЪК ЩЕ НАПРАВЯТ ТИТУЛЯР МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА

Наблюдавам внимателно водещата на сутрешния блок на bTV Мария Цънцарова след излизането на Антон Хекимян в отпуск.

На фона на безгръбначния слугинаж във всички така наречени „топ“ телевизии, на фона на досадно предвидими така наречени „водещи“, Мария Цънцарова демонстрира едно свежо изключение от масовката.

За разлика от дръжките на слушалки в ухото по всите „топ“ телевизии, превърнали се в кухи чиновници, маркиращи глуповато всички теми по които прескачат, Мария Цънцарова показва професионална подготвеност при всяко интервю, прекрасен нерв, задължителен за телевизионна журналистика, светкавична реакция, бърза мисъл и хладнокръвие.

Не я познавам лично, но и казвам едно голямо „Браво“.

Защото е кадърна, защото въпреки препятствията, зададени априори от телевизията, успява да покаже как може да се прави журналистика в тв ефир, въпреки неписаните официално „норми“, пред които плонжират на колене останалите.

Ако bTV имат грам мозък ще направят Мария Цънцарова титуляр на „Тази сутрин“. А на Хекимян ще оставят „мъжкото хоро“.

Дано тези мои думи не и попречат, защото аз изначално съм „неправилна“ за всички, но когато видя мислещ и талантлив журналист, плувайки срещу течението, въпреки всички „декрети“, от сърце му се радвам.

Веселина Томова

 

Коментари 52 за
“АКО БТВ ИМАТ ГРАМ МОЗЪК ЩЕ НАПРАВЯТ ТИТУЛЯР МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА”

 1. Мария Цънцарова показа , че не всички журналисти са “мисирки“ ! УНИКАЛНА ! Аз не бях чувал за нея , но с интервюто с Никола Николов..зяпнах ! Тя го разби този нахалник , който “подаваше“протестиращите в ръцете на мутричките !

 2. Наистина намирам Мария Цънцарова за прекрасен водещ, далече по добра от колегата си Хекман.
  Има бързи рефлекси, остър ум и още по остър език- качества за добър журналист!
  Нищо лично против Хекман, просто няма нерв за водещ на тази рубрика.

 3. Да не избързваме с хвалбите. Къса ни е паметта. И тя е говорила много глупости когато се правеше на разследващ журналист. Смяташе, че е специалист по всичко. Но може и да и е дошъл акъл в главата. То само с напоритост не става. Трябват и други качества. А иначе Антончо си е за дълга отпуска.

 4. И аз бих добавил ,Тони да ходи да взема репортажи в Народното събрание-парламентарен репортер!!!
  Около….той знае , все ще се върти!

 5. Томова, заблудили сте се.
  Цънцарова просто е напориста кариеристка и ужасно мрази Боко. Но това не я прави читав журналист.
  Ако се разровите в историята й – ще разберете.
  И още един жокер – една от най-добрите й приятелки бе редактор на герберастите в Нова. Тези, които ги свалиха, защото лъсна грозно, че са на сбирка на ГЕРБ.
  Тъжно е, но много колеги спекулират със свободата, принципността и остротата, за да се пласират.

 6. Бива си я Цънцарова! Интелигентна е, има хъс и мозък в главата 🙂 Светлинни години разлика с мекотелото Хекимян.

 7. Браво! Откакто е на екран, като водеща на сутрешният блок, я гледам с удоволствие! Строга ,но справедлива! Успех!

 8. НОВОТО „КОПИЕ“ НА БТВ Е МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА!! БРАВО !!!-НАПРАВО ЗАБИ В СРЕДАТА НА ДЕБЕЛОТО НИСКОЧЕЛО ГОВЕДО–НАРЕЧЕНО ГЕРБ! БОЛКАТА Е УЖАСЯВЯЩА )) ПО ПУБЛИЧНО НИЗВЕРГНАТ ПИАР,,- НЕ БЯХ ВИЖДАЛ!! НАПРАВО Е ТОТАЛНО УМСТВЕНО ДИАЛОГИЧНО ИНТЕЛЕКТУАЛНО И ПИАРНО И СМАЗВАНЕ-В ЕФИР!!! „КЛАСИ“ НАД ЕДИН ГЛАВЕН ПИАР НА ГЕРБ )))

 9. Направо Интервюто е Унижощително за Пиарът на ГЕРБ -Абсолютно Глуповат човек с Беден Речник (ГЕРБ ТОЛКОВА СИ МОЖЕ С ШАЙКАТА ОТ НЕКЪДЪРНИЦИ) – АБСОЛЮТНО Неподготвен,, понеже самият той е „дирижирал’ бруталните действия с Охраната–И !!!– О УЖАС!! О ГОСПОДИ !!!!–! ПОПАДНА НА ЕДНА ВОДЕЩА КОЯТО Е ИЗЛЯЗЛА КАТО ОТ СТАРАТА ШКОЛА НА ЖУРНАЛИСТИКАТА (ТИП КЕВОРК КЕВОРКЯН -ВЪПРЕКИ ЧЕ ТОЙ Е ИСПОЛИНЪТ НА БГ ЖУРНАЛИСТИКАТА И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕ) НАПРАВО ВОДЕЩАТА ГО „СМАЧКА’ КАТО ХЛЕБАРКА НА ПОД !! НЕВЕРОЯТНА ВОДЕЩА !!!БРАВО!!! УДОВОЛСТИВЕ МИ БЕШЕ ДА ГО ГЛЕДАМ ТОВА „ИНТЕРВЮ“ В „КЛАСИ“ НАД ПИАРИТЕ НА ГЕРБ И НАД ‘МИСИРКИТЕ“ !! БРАВО НА МАРИЯ!!!
  п.с Чудя се Партия която има милиарди откраднати и се Управлява от Неграмотни Хора- как може дълги години народът да не е „Прогледнал“ Как го лъжат и колко са некъдърни УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!!-Аз такъв Пиар като Севда и Този НИКОЛА -дори няма да ги сложа за ПРОДАВАЧИ НА ОБУВКИ!!!-ТА ТЕ ОСВЕН ЧИНИИ ДА МИЯТ -ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ!! Явно Севда го е сложила този Никола пиар- ИЛИ КАЗАНО – „НАПЪНАЛА СЕ МРАВКАТА,–И !!–РОДИЛА ОЩЕ ПО ГОЛЯМА МРАВКА!! АХАХАХХАХА!

 10. Браво на Мария! Чудесна е – с интелигентна и бърза мисъл, подготвена явно за разговорите си, без лизане и мазане, с усещане за мяра! И симпатяга на всичкото отгоре! Браво!

 11. Мисля че няма да я махнат поне за момента докато задава неудобни въпроси на на хората около ГЕРБ.След падането на Борисов ще стане излишна и ненужна.

 12. Идея за тема на приемните изпити по съответната специалност в СУ „Св. Климент Охридски“:

  ХЕКИМЯНЧЕНЕТО – интересно явление в съвременната българска ЖУРНАЛИСТИКА/МИСИРИСТИКА!

 13. Това е истински достоен журналист! Вече ще гледам само нея. Адмирации!

 14. Не мога да повярвам че по една от нашите три най-големи телевизии може да се появи такава журналистка! Респект Мария, браво! Бях престанал да ги гледам тия телевизии,но сега вече гледам сутрин bTV само заради нея. Ако посегнат да я махнат трябва да отнесем телевизията. Дръж се Мария, с теб сме!

 15. до -Обективен- пич много не обективно и грозно съпоставяне…Милен /светла му памет/ беше голям журналист и човек .Не е задължително всички да са на това мнение но е задължително да се оценява по достойнство човек а когато ти самия не си в състояние да оцениш нещо е добре да си по примерен в оценките си …
  Тази девойка дано да продължи да се развива и да не се подаде на системата
  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

 16. БРАВО! МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА – ЖУРНАЛИСТ, А НЕ МИСИРКА!!!!
  ДА „ИЗМИЕ ОЧИТЕ“ НА СТРАХЛИВИТЕ И ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ – ПАТКИ!!

 17. Не я сравнявайте с Милен Цветков , той беше агресивен , заядлив и самонадеян.Тя
  е нива над него , трябва само да включи и усмивчица като Цв. Ризова

 18. Едно голямо браво на Мария.За тонката да поведе мъжкото хуйро ма да не забрави вибратора да вземе да развява,той си знае защо а ако забравил подсещам го веднага Антонелке снимките в Бедрум нали не си ги забравил ах ти палавнице .Така на хорото след него Боко Томка бикова Гери Харизанова оная дарта парантия Гери маркова и всички мрасни педе…руги от ГЕйРБ

 19. Цънци е много добро попадение за сегашните събития. Поздравления.Тя по принцип си е такава . Гледал съм я с удоволствие и преди когато я пускаха по заместване.Не го прави единствено в този момент да се хареса на някого. Действително БТВ има нужда от такива журналисти като нея. Просто сега явно дойде момента да обърнат палачинката и я извадиха като скрит коз. Хихимян е много хлъзгав и обтекаем. Например една Ризова спокойно може да води лайф стайл предаване, но не става за политически коментатор. От нея не очаквайте остра позиция за нещо/ с изключение срещу Марешки когато каза ,че са платени/. Само дето Марешки е умряло куче и на него нож лесно се вади.Може би единствената и лична задача е да изглежда добре на екрана. Другото попадение на БТВ като журналист е Светослав Иванов. Да той е по-балансиран, но точен и много премерен без да минава в крайности, но ясно заявявайки позиция. Приятно е да гледаш интелигентен журналист.

  1. Шепа малоумници се правят на богове, Господ да ги порази! каза:

   Ризова се прави на „неразбрала“.
   Гледа на политиката като на добра домакиня, която не иска някой да и почупи чиниите.
   Винаги гостоприемна, като разбира се си подбира и гостите.

   Върчи работа от десет точки две, айде, три да са.

 20. Аплаузи и подкрепа за една от малкото останали „БЕЛИ ЛЯСТОВИЦИ“ в БГ-ЖУРНАЛИСТИКАТА!Дано не я унищожат!Хекимян върви по пътя на пловдивския клоун БАРБАРЕКОВ!

 21. Стреля точно, задава правилните въпроси, тази сутрин направо му показа на това инжинерче шевче на така наречената Югозападна ловно рибарска зона или темподбно ,че е пълен фигурант профан незнае уж какво се случва около язовир Искър, адмирации !!!

 22. Поредната калинка – PR експерт, а мънка при всеки неудобен въпрос и една ниска женичка извади по-големи ташаци от смешния дългуч.

 23. В групата обеля прайд във фейсбук, го има примата биещ журналисти,сниман до тиквата на сбирка на гроб преди време.Защо не качвате тия снимки,да им лъснат задниците.

 24. наистина тоз долап хък-и-мян НЕ СТАВА! ама едва ли божков тиви ще го махнат.Добра статия Томова

 25. Чудесно момиче, нахъсано е – има конкуренцията да се докаже пред титуляра, както казвате!

  Всички знаем, че КОНКУРЕНЦИЯТА създава качеството!

  Защо да махат Хекимян, по просто е – една седмица Цънцарова, една седмица Хекимян.
  Може и Стоян Георгиев пък третата седмица …

  И тогава чрез състезанието на знания и умения се повишава качеството. На всичко!

  🙂

  1. Някой да й каже да СМЕНИ формата и цвета на очилата, прихлупват я.

   Съсипват хубавото й лице и излъчване!

 26. ЗАКОНИ НА ИСТОРИЯТА:
  ЖИВОТЪТ НА ХОРАТА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ С ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМИ, А САМО ЧРЕЗ ВОЙНА, РЕВОЛЮЦИЯ И ВОЕНЕН ПРЕВРАТ.

  Силовото управление се премахва със сила.

  Мафията не се чисти със съдебни дела.

  1. До кометиращият „ИСТИНА“

   Днес тези методи за ПРОМЯНА са под формата на ИЗБОРИ!

   Защото БОГАТИТЕ правят всичко от революциите и войните до …изборите!

   Излизат купища документи и свидетелства от преди, а и днес …
   Кой праща Ленин в Русия, кой прави Първата и Втората СВ знаем ли вече? .

   Важното е БОГАТИТЕ да са читави хора и да носят ПРОГРЕСА!

   🙂

 27. Тук съм съгласен. Наистина усетих, че има нерв и усет в нея. Ще е за съжаление, ако онзи плужек пак стане „титуляр“. Други му казват Хък-мък-ян.

 28. боко фашиста защо разтури палатковия лагер без да си подадеш оставката бе тулуп

 29. Съгласен ! Докато по другите ТВ всяка сутрин се изреждат Министър след Министър при нея има свеж полъх откъм подбор на гости. А на гостуващите им се задават .. въпроси !?! Когато я чух да задава въпроси онемях. Помислих си, че е сучайно. Но тя вече няколко дни се държи изключително за журналист у нас. Успех !

 30. и аз това си мисля .. Гледах интервютата й днес и съм много доволен … Браво , Мария Цънцарска ! Страхувам се, че именно защото не е слугинаж – затова и няма да я направят постоянен водещ на мястото на онова нещо …

 31. Още преди 2-3 дни си помислих същото за Цънцарова.Тогава слушах последователно интервютата и и с опозиционери, и с управляващи. На място поставени въпроси, компетентно и без раболепие към събеседника.Тогава си помислих – ето един журналист като Милен Цветков.Адмирации за професионализма и.А е и с приятна визия.И един добронамерен съвет, ако случайно прочете този пост – да помисли да смени рамките на очилата.Неподходящи са за красивото и лице.

 32. Томова, не се захласвай по МЦ, утре ще я свалят от екран.Кажи къде е Борисов. Май валери симеонов управлява – кказа, че том. Дончев е изразил лично мнение по БТВ.
  Къде е Борисов?

  1. как къде е ? както обикновено – скри се ! , понеже не е малко страхлив ! , и лъжлив !

 33. Мария Цънцарова не се е появила от днес. Тя от години рие упорито в репортерската нива и отскоро е водеща сутрин. Напълно заслужено. Да, много е добра, само малко прекалява с речитативите и понякога речта й се надпреварва скорострелно с мисълта по почти неразбираемия модел „Силвия Великова“. Трябва мъничко ошлайфане, за да е съвършена. Обективността е нещо, върху което се работи постоянно, за да няма зависимости и залитания.

 34. Дано тази похвала да не стане причина за уволнение…!!!

  В територията на простите калинки за умните и можещите няма място…!!!

  Уви…!!!

 35. Браво Мария! Удоволствие е да гледа човек твоето предаване. Бърза реакция и хладнокръвно задаване на неудобните въпроси. Успех! Желая ти да станеш титуляр на предаването.

 36. Браво, истински журналиста не мисирка като другите.адмираций

 37. Браво Мария! Така се държат истинските журналисти! Браво!

 38. Напълно ВИ поддържам, госпожо Томова. Бях се отказала да гледам помиярските телевизии, кривоустата от канал 3, Клеопатра от ПИК, онази с лифтинга от Лондон, която се прави на демократ. Липсват ми Сашо, Люба в този критичен за страната момент, но ах, каква изненада – тази сутрин едно смело момиче от БТВ ме изненада. Такива като нея трябва да подкрепяме. Браво момиче!!!!!!

 39. Браво на Мария Цънцарова! Браво, момиче! Как само притисна днес пиара на банкянската мутра и той, горкото нищожество, лъжееш, мажеше, мънкаше и шикалкавеше като двойкаджия на дъската! Ега иинщожеството жалко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *