Регистрация
Публикувано на 01.12.2017 / 10:52

АЗ СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ ИЗБОРА НА САУДИТСКА АРАБИЯ ЗА „ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОР“ НА БЪЛГАРИЯ. ДЪРЖАВАТА НА СИК НЕ Е МОЯТА БЪЛГАРИЯ И ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ СА МОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО!

ГЕРБ ПРАВИТЕЛСТВОБългарските политици са шутове. Винаги са били такива и е добре да помнят какво се случва с тях на всеки 50 години по тези земи. Те, обаче, не искат да знаят, защото имат своето оправдание за всяка беда надвиснала над България и причинена съзнателно или не, от самите тях. В крайна сметка всеки си получава заслуженото и ръката на Провидението го стига, независимо колко добре се е укрил и зад каква идеология върши безнаказани престъпления срещу род и родина!

Аз съм гражданин, а не поданик на тази държава и съм твърдо против избора на Саудитска Арабия за „геостратегически партньор“ на България. Цялото ми същество се бунтува срещу подобна мафиотска политика, която залага безброй бъдещи пепелища в нашата страна!!!

Саудитска Арабия обучаваше в лагерите си джихадистите, пуснати не само в територията на Сирия, но и по целия свят. Именно тези лица извършиха нечувано в новата история клане на невинни хора от редица държави в името на въвеждане на радикален ислям и експлоатирането му за световни политически цели.

Именно мафиотското ни правителство участваше в забъркването на цялата тази световна каша и политиците, които са замесени в това носят лична отговорност. Те не са виртуални лица, а много конкретни и имат имена. Днес се изживяват като герои на прехода към демокрация, но утре!?

Като български гражданин аз се разграничавам от решенията и действията на това правителство, както и от всичко свързано с тях. За мен те са престъпници, узурпатори на власт, поставени като управляващи чрез пълно фалшифициране на изборите, което е престъпление и последващо превръщане на държавата ни във феодален тип.

Искрено съжалявам, но държавата на СИК не е моята България и престъпните политици – не са моето правителство!

Моят граждански дълг е да кажа това. Който има учи, нека чуе, а който има личен интерес, над обществения – нека очаква последствията за действията си…

НИКОЛАЙ МАРКОВНиколай Марков

Коментари 15 за
“АЗ СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ ИЗБОРА НА САУДИТСКА АРАБИЯ ЗА „ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОР“ НА БЪЛГАРИЯ. ДЪРЖАВАТА НА СИК НЕ Е МОЯТА БЪЛГАРИЯ И ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ СА МОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО!”

 1. …….“Като български гражданин аз се разграничавам от решенията и действията на това правителство, както и от всичко свързано с тях. За мен те са престъпници, узурпатори на власт, поставени като управляващи чрез пълно фалшифициране на изборите, което е престъпление и последващо превръщане на държавата ни във феодален тип.“….

  ПОДКРЕПЯМ ВСЯКА ЕДНА СРИЧКА ИЗРЕЧЕНА ОТ НИКОЛАЙ МАРКОВ!!!!!!!!!!!!!!
  ЛИЧИ СИ ,ЧЕ Е ДОБЛЕСТЕН И ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ МЪЖ!!!!!!!!!!!!!

 2. Борисов „яде баницата“.Виновни са дебилите, които му я дават.Един милион дебили съсипват България.

 3. Инвестиции, пет звездни хотели – врели некипели.
  Танц със саби , принцове, крале, красиви и изящни феи.
  Приказка вълшебна пак една- хайде стига, докога?!

 4. Обходете великотърновси окръг и вижте дали там няла лагер за джихадисти

 5. След като прави партия Борисов печели изборите.Започват бурни промени.Първоначално натрупване на капитал и разправа с конкуренцията от престъпният свят.Все още не знаем дали от Козяк,Монтерей или Началника му от горе го принудиха да подаде оставка,но той не изтрая дълго без власт.Пръкнаха се едни протестъри умни и красиви и свалиха Орешарски.Последва втори мандат и стремглаво усвояване на еврофондове.Партията вече държи всичко в държавата.Прокурор,съд полиция бизнес,медии.Но Радан, Кунева и другата синя измет го дразнят и той разтуря кабинетът.За трети път става премиер.Сега може би завинаги.Огромен финансов ресурс и пълен контрол над държавата.Въпросът е защо го допускаме.Защо всичко това се случва?Защо не ни пука за нас,за децата ни за България?

  1. За мен – отдавна не ми пука. На децата си съм казал – Кой накъдето му видят очите… билетите от мен! А, България? Монито нали ни го рече – „Майната му на православието!“.

 6. След постигнатия „грандиозен“ успех на Борисов в преговорите с Китай, където сме щели да изнасяме… фураж, се очертава да чуем невероятни неща и за визитата му в Саудитска Арабия. Чудесно е, че правителството и Борисов се опитват да проправят път към една от най-богатите страни не само в региона, но и в света. Петрол и газ там има в приказни количества, но те не са за нашата уста лъжица. Това го знае всеки начинаещ дипломат. Освен това 17-а икономика в света и брутния вътрешен продукт от 53 624 долара на човек трудно партнира с такава като нашата, където БВП е 6 300 евро на човек… Трябва наистина да предложиш нещо много ценно, за да привлечеш вниманието на шейхове, които могат да купят Банкя барбар със София само с джобните си пари.

  Приказките, че се очаква да подпишем някакви мистериозни договори за оръжия и военно оборудване са наистина чисти фантазии. Дестинацията Саудитска Арабия се държи от американците и те няма да допуснат малки досадници да им се мотаят в краката. Там схемата е проста: Рияд договаря сделки, плаща, а стоката отива другаде. Със знанието на Вашингтон. По тази схема работи и Русия, без да се оплаква, защото е по-добре да получи едни пари, отколкото нищо.

  Затова напъните на Борисов и някои от придружаващите го министри будят недоумение и смях. Николина Ангелкова например ни пробута още през първия ден на визитата словесен буламач, който освен, че обижда всички българи, говори и за неадекватност на самата министърка на туризма.

  „Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в България и иска да участва активно с вложения в страната ни“. Ангелкова дори представила на Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия и председател на Комисията по туризъм и национално наследство на държавата Картата на инвестиционните проекти в туризма в България. Обърнала му внмание също на огромните възможности за развитие на различни видове туризъм – СПА, културно-исторически, здравен и морски. Сред предимствата на България като дестинация са финансова и политическа стабилност, нормативна база, която насърчава големите инвеститори. Други плюсове са 10% ставка на корпоративния данък, 10% данък общ доход, ръст на БВП от 3,4% за 2016 г., заявила министър Ангелкова, а Негова кралско височество сигурно е получил ускорено сърцебиене от вълнение… Точно в този момент Ангелкова хвърлила голямата бомба: „През миналата година броят на посещенията на граждани от Саудитска Арабия в България бележи ръст от 78% спрямо 2015 г“. Регистрирано е и сериозно увеличение на пътуванията на българи в арабската страна. Бре.

  Колко нелепи са тези думи разбираме от данните на Нациоалния статистически институт от 17.03.2017 г. за чуждестранните туристи посетили в България през 2016 г. Най-много у нас са били румънците – 1 743 697, след тях са турците – 1 312 895 и на трето място са гърците – 1 157 062.

  Най-малко са били туристите от Япония – 15 012 и Малта – 4868 души. Туристите от Саудитска Арабия статистиката дори не ги лови, затова са в графата „останал свят“ заедно с попаднали у нас хора от около 150 държави. Как тогава Ангелкова изчисли, че са се увеличили със 78% е истинска загадка.

  И друго: Ангелкова представила Карта на инвестиционните проекти у нас, която самите българи не познават. Секретна ли е тази карта, що ли?

  Не е лошо Борисов и съпровождащата го трупа, да се информират, че разузнавателните служби на Рияд често са сравнявани с тези на Израел. Раздувките пред тях не минават.

  Колко е неадекватна властта у нас показва и скандалът с отклоняването на правителтвения самолет от въздушната територия на Иран. Този скандал тепърва ще набира скорост. Ще лъсват нови и нови гафове на организаторите на посещението от Външно министерство и съответните служби за координация.

  Друг проблем е скритата цел на това посещение. Клишетата за „плодотворни разговори“ от „взаимен интерес“ само засилват съмненията за нещо друго. Не е ясно също защо Симеон II е част от делегацията. Сигурно има причини и аргументи, но те не се казват, сякаш става дума за някаква страшна тайна.

  Ето как се случват нещата другаде.

  На 24.11.2017 г. американската CNBS съобщи, че Саудитска Арабия купува от САЩ високоточни оръжия от последно поколение за 7 млрд долара. По данни на правителството тези системи са произведени от американските корпорации Raytheon и Boeing, а сделките са част от договорените доставки за 110 млрд долара по време на майската визита на президента Тръмп в Саудитска Арабия.

  На 06.10.2017 в Русия е обявен публично Меморандум за сътрудничество между Руската Федерация и Садитска Арабия в различни области. „Значителна част от договорите касаят военно-техническата сфера. „Рособоронекспорт“ и Военно-промишления комплекс на Садутиска Арабия ще реализират голям обем военна продукция, включително лицензирано производство на автомат АК-103 и боеприпаси с различно предназначение. Всичко това е в резултат на срещата между руския президент Владимир Путин с крал Салман.

  Пак на 06.10.2017 г. Американската агенция за сътрудничество в областта на отбраната оповести, че за Ер Риад ще бъдат произведени 44 пускови установки със съответните тежковози и комплект от 34- ракети, а също и 16 пункта за управление и седем радарни станции. Стойността на тази поръчка е 15 млрд долара.

  Саудитска Арабия ще получи още противоракетни комплекси THAAD, произведени от Lockheed Martin Space Systems Corporation. Описват се параметрите на комплексите.

  Не е никаква тайна, че Саудитска Арабия преговаря с Русия за зенитните ракети С-400 „Триумф“.

  Франция доставя оръжие на Ливан програмата Donas, финансирана от Саудитска Арабия. Доставките са на стойност 2,2 млрд евро. Вече са доставени 48 ракети ПТРК MILAN. Следващата пратка ще съдържа прибори за нощно виждане, бронирана техника, леки бронетранспортьори, техника за разминиране и пр. Упоменати са производителите и доставчиците/търговците.

  Париж ще достави до края на следващата година на Саудитска Арабия шест фрегати FREMM и модерни артилерийски системи САУ CAESAR, както и разузнавателна техника.

  Ето така се правят нещата. Мъглата около посещението на Борисов и акцентирането върху танца със саби и други „туристически атракции“ навеждат на два извода.

  Първият е, че договорките за военни доставки за трети страни през Рияд, са тайни, защото са за определени хора. Например за Делян Пеевски, който до края на декември трябвало да върне на руската Внешторгбанк близо милиард – пари, взети за раздути проекти, които така и не са реализирани.

  Друг слух свързва пътуването на Борисов осигуряване на безопасността на едни тайни банкови сметки в Саудитска Арабия.

  Да, това са слухове, но когато едно държавно посещение минава забулено в мъгла – винаги изплуват подобни версии. А България е известна с това, че в крайна сметка всички слухове се оказват верни…

 7. Безсрамието на мУТРАТА и ИЗМИСЛЕНИЯ (некоронован) цАР , надбягаха и влакът стрела.СЪБУДИ СЕ , народе.

 8. Съгласен съм с написаното и е време да си върнем Държавата в правовия ред!Въпросът е кога и има ли останали достатъчно хора ,желаещи да живеят нормално тук,дори ако трябва да се спечели с цената на най-ценното!

 9. За какво бяха Борисов и Царя в Саудитска Арабия? Обществото има право на отговор. За осигуряване на оръжейни сделки? Едва ли. Там всичко свързано с доставки на оръжие се контролира от американците, не ми се вярва техният покорен слуга да действа през главата им. За осигуряване на инвестиции? Съмнявам се. Заради цената на нефта за пръв път Рияд е на дефицит и изтегли огромен заем. Да се правим на международен фактор. Пълен смях. Борисов не е нито Путин, нито Тръмп. Остава единствено вярна прокрадналата се информация за частния характер на визитата – зад масовката от безполезните министри крадците Боко и Мони си уредиха пристан за откраднатите от всички нас пари. Цената? Очаквайте най-голямата джамия на Балканите в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>