Регистрация
Публикувано на 10.10.2017 / 16:05

АЗ СЪМ СИ СВОБОДНА, НИКОЛАЕВ ДА МУ МИСЛИ… САЛАМЪТ МУ Е ВАЖЕН НА НЕГО, НЕ АЗ

виктор николаевТая сутрин хекимян беше във вихъра си, а именно. Ма много подли тия думи, бе! Аха да фанеш некой глагол, па той земе та се шмугне в храстите! Иди го гони после, няма време, телевизионните минути са скъпи, а именно. А пък мислите – те пък искат едновременно да излизат, бутат се, спъват се и накрая се оказват натрупани една връз друга, тотално катастрофирали.

Искаше да поговори с Главчев за впечатлениета си от гостуването на мумията при николаев, но срещна мисли, които отдавна са инвалиди и не могат изобщо да излязат. Или са емигрирали отдавна….не знам, загадка ми е този главчев. И той мумия.

А николаев е тотално унизен – бяха му предложени най-различни типове, да си говори с тях за …собственото си унижение. Кънчо например е еманация* на прехода. А харизанов…, ех харизанов. Нямам обяснение защо, ама като го гледам, се сещам за онова – як като бик и почти толкова умен. Не мое се почеше от мускули. Изобщо ние се впечатлихме страшно от поведението на Антон Тодоров и Валери Симеонов, а то просто не е имало защо, анадънмо?!

Аз се чувствам ужасно глупаво, а вие? Аз съм си свободна, николаев да му мисли….Саламът му е важен на него, не аз.

Както пее оня лаком хор в гениалната реклама на салами, дирижиран от още по-лаком диригент с наденица в ръка – бря-бря-бря… бря-бря….

–––––––-

* (същ.) излъчено вещество, миризма, миризми, изпарения

Антон Радичев на 70. Интервюира го млада рипортьерка. Пита го туй онуй, той разказва за ролите си гордо, а накрая тя го заби с въпрос – А мислите ли за почивка вече? Един вид, бе стар си, хората не живеят толкоа дълго…. Ма мноо прости тия мичета, откъде ги вадят?

Имам няколко любими реклами. Изброявам ги по изричната поръчка на една приятелка, която нямала телевизор, а иска да е в течение на модните тенденции….

Начи една от тях отдавна не съм я виждала и ми е мъчно – с един, който е с напрашена коса и пенсионерски халат, демек стар, който се опитва да прави нещо в градината. Стои с гръб към смълчаната в очакване публика. Появява се тъничка струя течност откъм предната му страна. Сички си викаме, ааа пикае. По едно време се появявява набомбена красавица, струята тръгва силно, той се обръща облекчен и усмихнат – оказва се, че поливал градината с маркуч. Реклама на нещо за простата. Демек с тва лекарство, красавицата ще си остане при него, няма да бяга при някой с по-голям дебит в градината.

Втората е – Нощ. Млада двойка спи. Вратата се отваря, подава се главата на дърта уруспия, зад нея наднича млад левент с туйтуировки /по сина ми/, младите се надигат сънени, уруспията вика – трябва ми леглото ви. Оказва се свекървата, майката на младия мъж. Те се пренасят сънени в хола и отварят един диван. Лягат, ама не могат да спят, защото от съседната стая се чуват стоновете на свекървата. Без всякакво съмнение, тя прави сексове с туйтуирания мачо. Реклама на матраци. Сексът продавал викат. Продава баба им върчилкина!

Третата е за наденица. Хор. Пее бря-бря, диригентът дирижира с наапана наденица в ръка и се кефи. В погледа му блести вълчи, френетичен блясък и си личи как иска да претупа тренировката на хора и да ги … изкльопа и тях. Веганите треперят.

Вмъквам тук и една реплика от „Откраднат живот“. Реклама на филма. Тя към Него – имаш място тук, само ако още имаш здрави топки, ако не си си ги отрязъл още….

Виктория Тинтерова

Колаж: Матей Димов

Коментари 11 за
“АЗ СЪМ СИ СВОБОДНА, НИКОЛАЕВ ДА МУ МИСЛИ… САЛАМЪТ МУ Е ВАЖЕН НА НЕГО, НЕ АЗ”

 1. На мен най-ми харесва една реклама за „астробижу“ – гривнички от полускъпоценни камъни, от които ще се чудите къде да се спасявате от меда и маслото, дето ще потекат около вас. Та една такава особа казва, че даже две си поръчала, а и на сестра си – да си има и да не се сърди… И сестрата обяснява как и тя си поръчала, за да „бъде с МОЯТА зодия“ – а те двете са близначки!!!

 2. Госпожо Томова,благодарение на Афера,се появи още едно остро женско перо-В.Тинтерова.А,всеки такъв човек,влияе по определен начин,на кръгът около себе си.Да,прогресът е труден и бавен,но явно същесствува!

 3. Айде да й е честито на простата овча БГ-рая каза:

  Боко Тиквата Бай Хуй барабар с неговата бандитска шайка и личните му гъзомийници наречени патрЕоти тайно готвят шоково поскъпване на водата за овчата БГ-рая.За София цената ще е 8.20лв/куб.м., а за останалите области на страната ще е между 4.50-5.90лв/куб.м.За цените на тока пък въобще няма какво да се говори-Тиквун готви за малоумната рая 50% увеличение… Айде, да е честито на печелившите.Такава проста, малоумна и извънредно страхлива рая заслужава само бой, ебан, стригане и сръбска музика(последното не е задължително)!

 4. Реклами ку.о трошачки:
  На мен много ми помагат за повишаване на либидото или за „разядка“ преди хранене рекламите за лекарства срещу лошо ухаещите момински вагини,за дамските превръзки,които поемат по пол-ока синя боя,без да прокапят или за ония секси самобръсначки за обезкосмяване на четината по дамските долни крайници.Направо изтръпвам от страст,като ги гледам…..Бравос бТВ,НОВА ,дерзайте все така !

 5. Аман от такива безгръбначни плазмодии,от рода на Николчев и Хекемянчефф,дето ни ги пробутват за водещи джурналисти…..Фани го тоя мухльо Николчев та го удари от оная шушуминга Хекемянчефф…..Колкото повече ги защитават такива гьонсуратлиичета ,токлова повече ще се отвъръщаваме от днешните „политици“.Трите „тенора“ на българската медиина олигархия: бТВ,НОВА и БНТ сами си вкарват таралеж в разпраните и насраните вече гащи….

  1. …e,pone sa ,,osashtestvili mechtite/da ,,hodjat po galtitepaveta,,I…dasi misljat,che njakoy gi,zabeljazva,,!Zabeljazvat gi ,edinstveno kato,,meraklii,,za ,,drebni parichki,,da izplnjat ,,njakoja mrasnaporachka,,,podobno na t.n,,limonki,,pri,,ulichnite prestapni grupirovki,,…gordost I zavist sasamo v ochite na,,,saseljanite si,,,koito ne osaznavat,,kakva e cenata,,,..ama,,pusta,,,TV I Sofia!

 6. Новина е, че Бойко Борисов ще става главен художествен ръководител на Сатиричния театър. Няма майтап. На конкурса заявил пред журито, че за него и трупата борбата с корупцията ще е приоритет. Някои членове на комисията още се смеят, а двама са откарани в „Пирогов“ да им преливат… Щели да си получат заповедта за уволнение когато ги изпишат… Борисов наистина е казал това за корупцията в понеделник. Милият народен борец. Крали Марко Антикорупционерски… Смешно ли ви е?

  Истинската новина обаче е друга: България е най-бедната страна на Балканите. Това сочат последните статистики. След нас по заплати е само Албания, но ако се вземе предвид покупателната способност и тя ни изпреварва. Само че и това май не е ново, защото си го знаем отдавна. По-интересно е, че информация излиза едновременно с твърденията на Борисов, финансовия му министър Владислав Горанов и шефката на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова, че икономиката ни ще достигне ръст през декември 4%. Това означавало висок жизнен стандарт. Дали международните агенции лъжат или нашите политици ни манипулират – преценявайте сами. Но като гледам с какво упорство давате гласовете си ГЕРБ да управлява още и още, може и да вярвате, че живеем по мед и масло.

  Въпреки скандалите и разкритията за шуро-баджанашкия модел на управление, ГЕРБ продължава да бъде притегателна цел за мнозина. Хората вместо да се възпротивят, приемат безропотно факта, че само покрай ГЕРБ можеш да намериш работа и препитание. Затова въпреки моралното пропадане на управляващите, те продължават да властват чрез контрола върху институциите. И стават все по-настъпателни, агресивни и дори зли.

  Нещата са много прости. За да успееш трябва да те забележат фактори от управлението. Още по-добре е ако те забележи Първия. Този, който издава разпорежданията и парчета от баницата. Преди години известният руско – съветски театрал Всеволод Майерхолд, за да впечатли Сталин призовал: Враговете на народа да се разстрелват направо на сцената. Така Майерхолд щял да приближи театъра до революцията и действителността. Дори показал как да става това: Мъж в кожена тужурка излиза с наган в ръка и пръсва черепа на поредния предател-интелектуалец.

  Три години и нещо след призива, през 1939 г. обаче, самият Майерхолд бил обвинен в предателство и осъден на смърт. Пръснали и неговия череп, макар и не на сцената, а в манастира „Св. Елена“, превърнат в спецобект №110 за най-големите „врагове на народа“. (Там са намерили смъртта си поети, писатели, маршали, герои на СССР, учени…) Съпругата на Майерхолд била пребита до смърт от „неизвестни извършители“.

  Ефективно са работили институциите на Сталин, няма спор. Който пречи на прогреса и стабилността – се отстранява. Сталин разпореждал на партията и НКВД. Хитлер разпореждал на Националсоциалистическата работническа партия, кафявите униформи с тоягите и Гестапо. Борисов днес разпорежда на ГЕРБ, ДАНС, МВР, службите, данъчните, че и на прокуратурата. Не че правя връзка, но съгласете се, че някои прилики сами се набиват на очи. Както и приближаването към еднолична диктатура (в момента триумвират).

  Сетих се за призива на Майерхолд като чух, че Бойко Борисов заповядал на гербаджиите да не споменават повече президента по какъвто й да е повод. Преди това разпоредил, но тайно – твърдят гербаджии – да не се приема оставката на Делян Добрев. Заповядал също да не се води спор с БСП за шуро-баджанашките назначения.

  Посъветвал „червените“ да пишат сигнали до институциите – сиреч, пратил ги за зелен хайвер. Щото нали знаем кой командва институциите. Цацаров и Певски помагат, но кормчията е Той.

  На Борисов не му пука, че е ХХI век, а България е член на НАТО и ЕС. Той знае, че големите „батковци и каки“ имат други проблеми и не им е до „българите от периферията“. За всеки случай измисли стабилността и сега ни буди и приспива с нея. Приспива и Брюксел. Каквото й да го попитат – за корупцията или съдебните реформи – той отвръща с тезите за стабилността.

  Нито дума за всекидневните протести в София и на различни места в страната. Нито звук за това, че министър Караниколов изпраща полиция и данъчни в частните заводи „Дунарит“ и „Емко“. За това как Пеевски разпорежда на прокуратурата да се повдигат обвинения на всеки, който окаже „съпротива“ срещу национализацията, която всъщност е пладнешки грабеж с двама печеливши – той и премиерът.

  Нещо повече, финансовият министър Горанов направи чутовен коментар за скандала с Антон Тодоров в Нова тв и заплахата срещу водещия Виктор Николаев: „Ако гледаме буквално думите, заплаха имаше, но ако ги гледаме в контекста и смисъла, който е искал да вложи Антон Тодоров, не го разбирам така. Той е един изключително ерудиран мъж и не би си позволил в ефир да изкаже такава заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир”. Разбирате ли сега къде е сбъркал Тодоров? Отправил заплахите в ефир, а не на друго място, където знаят какви мерки да вземат. Е, сега Тодоров подаде оставка и Борисов ще трябва да му търси топло, но по-скрито местенце. Съветник, например.

  Иначе Горанов е прав: когато мафията набележи някого за отстраняване, не го предупреждава публично.

  Затова Пеевски не се появява по медиите, а действа по същество. Например спрямо заграбването на активи на КТБ, в това число на Виваком, Дунарит, а напоследък и спрямо „Емко“. И не е бил барабана, а се е разбрал на четири очи с когото трябва – разбирай „шайката“, за която Антон Тодоров писа възмутен преди и на която се отдаде изцяло след това.

  Борисов обаче е разтревожен и му личи. Все по-трудно става да върши едно, а на хората да говори друго и да иска да му вярват. Няма сили и смелост да разследва Пеевски и се опитва да се оправдае пред западните партньори със стабилността и геополитическите събития. Връзките му с депутата от ДПС обаче започнаха да ерозират собствената му крепост – ГЕРБ. Освен това вторият в партията Цветанов все по-често се заглежда в стола Му.

  Гафове и скандали се редуват всеки ден. Инкасираните загуби, колкото и умело да са прикривани, ще се усетят болезнено на предсрочните избори, каквито несъмнено се задават. Сривът вече не зависи от Бащицата-раздавач на порции, а от обществените процеси. Какво друго й остава на шайката, освен да почне да отстрелва „враговете на народа“. Чака се само заповед. Пропагандата в тази посока на пеевските медии не е спирала. Всеки ден те „информират“ за платени от Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев, Сашо Дончев, Гриша Ганчев и чужди фондации „центрове“, които готвят преврат на Борисов. Че са жалки жалки са, но и Борисов е пътник, ако вярва, че подобна помия му върши работа. Чак толкова прост никой не е.

  Освен това Борисов знае, че в разследването по закона „Магнитски“ в САЩ ще излязат много мръсни тайни около Пеевски и Цацаров. Нишките на тези тайни обаче водят към него. Главният прокурор и кръстникът му за поста Пеевски ще се опитат да се спасят по всякакъв начин. Това означава, че няма да бъде пожален и премиерът. Задават се трудни дни и месеци за „шайката“. Ако Борисов устиска до председателството на Европейския съвет, това няма да е негова заслуга, а чиста случайност. Освен това опитите му да се измъкне от тинята като се представи за „синя каска“ стават все по-забавни. Моноезичният – пръв интернационалист! Дори Георги Димитров научи немски в затвора. И руски – в Коминтерна.

  Борисов не е в състояние да излезе от мутренското амплоа, наложено от самия него като модел на управление. Не му остава друго освен след заповедите какво да правят или не правят подчинените Му партийци, да последва и призив като този на Майерхолд.

  Изпълнителите са налице – репресивните структури в държавата. Контролът върху тях все още е на „шайката“. Примерът със съпругата на лидера на гражданското сдужение БОЕЦ Георги Георгиев е достатъчно красноречив. Жената, която е на хемодиализа и очаква трансплантация на бъбрек, бе „по случайност“ изтрита от списъците на НОИ и НАП като здравно неосигурена. Виновни няма. Държавата посегна на живота на младата жена, само защото Георгиев протестира срещу безумията в управлението и съдебната система. Страхът от Георги – боеца ги накара да стигнат до крайност.

  За отвличане на вниманието проф. Божидар Димитров пусна „новината“, че Райна Княгиня само ушила някакво знаме и нищо повече не направила. Юруш на историческите маслини и по-малко мислете за шайката – това ни съветва Димитров.

  От нас зависи докога ще продължава това.

  И не се заблуждавайте: зад всички „дърварски“ изпълнения на Антон Тодоров, Валери Симеонов, министър Караниколов, министър Горанов, шуро – баджанашките назначения, източването на общини, еврофондове и обществени поръчки стои един човек – главният художествен ръководител на сатиричния театър. Пеевски, Цацаров и Цветанов са в ролята на Майерхолд, който искаше да раздава правосъдие на сцената. Чака ги обаче съдбата на театрала – революционер. Ако не се изхитрят да ударят първи.

  1. G.Harizanov,30kg.po/lek,kogato,,shefchetomu,,Boko,go,,slogi,,zaDirektor,,Napoitelni s/mi,,obache anabolchoto sbarkav,,prerazpredelenieto,,nagepenoto I se ozova v kausha…Sled,kato,,osaznavinata,,si,svalisi gashtite ise,,predlogi,,naVogda,otnovo.kato ,,smeni,,I vanshnostta sis ,,pomoshtta,,na njakolkovida,,metabolisti,,imalko,,shtangi,,po,,zaraka,,na SashoStaliyski/Kotaraka/..Segae,,naambrazurata/egednevno,,kakto vseki,,sgafil,,vGERB iSIK/Tazi grupirovka,ne mu e ,,chugda,,ot mladegkitemu godini,kakto I na Kotaraka/I,,DVAMATA,,SPRAT LI ANABOLITE SHTE SEPREVARNAT ,,VLOENI TOPKI,,,KAKTO KRASEN KR!Harizanov e,,shishko,,/njama muskuli!

 7. Ако цапа и мирише на гойна за модела братко и батко по конкурсите, некой си пуснат скоро от психото и поканен в НТВ да проверява хората за трудови договори , намалете телевизора или сменете канала , че децибелите , шума от виковете са много големи .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>