Публикувано на 18.07.2019 / 9:01

АДВОКАТИТЕ НА Т.НАР. „БЯЛ ХАКЕР“: НАМЕРИХА УДОБНАТА ЖЕРТВА! НЯМА НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА! ПЪЛЕН АБСУРД Е ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ПРОКУРАТУРАТА!

КРИСТИЯН ХАКЕРАдвокатите на набутания, като така наречен „бял хакер“ 20 годишен Кристиян Бойков, казаха категорично по Нова тв, че е пълен абсурд това, което прави прокуратурата.

Няма нито едно доказателство в папките на делото, в папките по делото, като „доказателства“ са представени само прессъобщения.

Абсурдното е и това, че Кристиян е работил на Линукс, а източените данни са на Уиндоус.

И адвокатите, и шефът на фирмата, ва която е работил, казаха, че преди време е имало предупреждения към Кристиян във връзка с проект, който очевидно фирмата, в която работи, не трябва да печели.

Иначе самите бопаджии са признавали, че Кристиян, който във времето назад ги е обучавал, или поне ги е учил как да се справят с кибер престъпления, бил много по-добър от тях.

Намериха удобната жертва, заяви адвокатът на Кристиян.  „Цяла нощ полицаите са се опитвали на накарат Кристиян да признае, че той е източил и разпространил данните от Националната агенция за приходите. Обеща ли са му, че ако го направи, ще го пуснат“, каза още адвокатът.

Което, впрочем, е ясно и на целия български народ. Както казва Георги Дренчев – те рейса не могат да хванат, хакер за 24 заловиха, пълни глупости.

Afera.bg

Коментари 32 за
“АДВОКАТИТЕ НА Т.НАР. „БЯЛ ХАКЕР“: НАМЕРИХА УДОБНАТА ЖЕРТВА! НЯМА НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА! ПЪЛЕН АБСУРД Е ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ПРОКУРАТУРАТА!”

 1. Е и кога прокуратурата е била на ниво !!!! Най-бездарните юристи с политическа протекция са там …………………………………

 2. Светлин Наков поддържа тезата на защитата на хакерчето, че имало папки правени на Линукс и пъхнат нарочно файл от Windows. Това ме хвърли в смут относно мнението ми, че се опитват да намерят изкупителна жертва. Светлин Наков няма как да не знае какво говори. Последните години е писал книги за блокчейн и криптиращи алгоритми за програмисти. Освен това е награждаван от Президента, основател на софтуерната академия Телерик – произвеждаща ИТ полуфабрикат, но това е друг въпрос. Трябва да му е ясно, че без електронна заверка на независима сертифицираща организация, нищо не може да се каже за един файл, нито може да се твърди на каква операционна система е създаден. Байтовете са еднакви, форматите могат да се възпроизведат на всяка операционна система, няма как да се докаже. Това не може да е мнение на експерт и целта е на всяка цена да оттърват хакерчето, защо е друг въпрос. Залогът е голям – някой е вземал пари и е съсипал държавните системи, дали е хакер или не – течът е факт. Всъщност много вероятен е пробив в криптосистемите, което ангажира интереса и на Наков. Той усилено се занимава с криптиране когато реджикс – системата свързваща всички регистри се внедрява миналата година. Реджикс е най-вероятната причина за краша на търговския регистър, може и този теч да е от там.

 3. Някой от полуграмотните олигофрени там горе се е напънал и е прочел книгата „Лисицата“ от Фредерик Форсайт. Там се разказва за едно пуберче-аутистче, което хаква цялата система на великото британско разузнаване. Но властите съумяват да го впрегнат да работи в тяхна полза. Извършват няколко брилянтни операции, после момчето на един излет си удря главата и престава да е толкова гениално. Само се чудя кой ли се е въодушевил от тази история, за да я приложи на наша почва. Е, не пасва, нищо не пасва! Нашето момче вярно е гениално, но няма да им работи на тия катили, дето го направиха на луд без никакви доказателства. че те на две магарета сено не могат да разделят, та за един ден ще хванат правилния хакер. Нещастници!

 4. Арман Бабикян, Фейсбук:
  За плочките на Ларгото са виновни велосипедистите, скейтбордистите и тези които поливат саксиите!
  За калпавата киберсигурност е виновен 20 годишният Кристиан!
  За гласуването и кражбата на гласове са виновни машините!
  За липсата на някои лекарства са виновни лекарите!
  За това, че не сме в Шенген е виновна Холандия! …..
  Извинявайте, за какво отговаря българското правителство?

  1. ..ZA ,,VSICHKO,,SME SI VINOVNI NIY/NARODA/CHE TARPIM TEZI SAMOZABRAVILI SE MIRIZLTVCI OT GERB!..SLED VSICHKO,,TOVA,,TRJABVA DA IMA,,GORESHTA ESEN!,,

 5. най ми харесва недоносчето на сб как накара бизнеса да се отчита на дневна база с обороти пред нап…. познайте дали сте със свалени гащи пред гейберският рекетьор, наркотрафикант, партьор на игил, хачим и т.н. нямало конспирация, няма и Гладио и Пропаганда Дуо , ИГИЛ и т.н. неофициални формирования на производителите на фък сикстийн…

 6. …. бока , ти наистина си много тъп!!! … и страхлив , и лъжлив , и проЗЗ!!! … всяка една година ти министър председател , е равно на 10 години назад за БЪЛГАРИЯ !!!…

 7. Време е истинския хакер отново да се обади, за да спаси момчето и да не опере пешкира невинен като Иванчева и Петрова.

  1. Колега, според мен няма истински хакер, по-скоро тиквокрацията след замитането на следите в ТР, се опитва да източи всичко от вегетиращите фирми, отделно с Тази информация всички БГ фирми и граждани са пътници, другарите в братска сошуа ше имат пълното инфо за всеки, ходи преговаряй след това… отделно който е бягал от наркотрафиканта и се е мъчил да работи нормално и да не ели с тиквоча на 1, заминал е… нормалните ще се чупят в Румъния, Гърция и т.н., това е последното отмъщение на комплексираният наркотрафикант – поставя и ултиматума, след него и Потоп, демек шляканият мат’рял трябва да склони главица пред цру… да му умрът децата и внучетата от рак, нека умрът и всички останали гейбери в спешното във видин примерно!

  2. 20 годишен хакнал на 12-13 базата данни???? извинявам се, не работя в бранша и не зная как се хакват бази данни, ама най-малкото 2012г. на власт беше тиквоча, още по0малко ми звучи резонно 20-годишен да счупи цялата държава, Кой е бил на власт вече две годи/24 месеца? несериозно, за такъв удар явно трябват подготвени кадри и сериозна мат’рялна база, дето радо отверката я чупеше…

 8. Има обосновани предположения, че не е хакнат само НАП. Колко ли институции ще се окажат поразени или уязвими?
  Все повече хора споделят убеждението, че управляващите вместо да ни информират крият какво се случва.
  Бойко има един модел да се измъква като затъне в клоаката до ушите – бързо „решава“ проблема. Т.е. измисля виновник, арестува го, въпросът приключва.
  След време човекът го пускат, защото всичко е скалъпено. Но кризисният PR вече си е свършил работата.
  Ето по този начин ни работи. До кога ще му се връзваме?
  То не беше Търговски регистър, не беше електронно гласуване, сега НАП. И тук не броим другите издънки поради простотия, които са като загуби по хиляда.
  И няма да свършат. Защото мозък, образован само с „Винету“, не може да израсне и да разбере, че светът е малко по-широк. И все същите простотии ще гледаме. (Добри Божилов, писателм Автор на „Задругата“)
  Докато не му ритнем столчето под краката.

 9. Днес тарашат фирма продавала на ВВС комуникации! Явно пробивът е тотален. Хакерчето е обяснение с холивудски привкус. Истината – крали софтуер и го слагали където могат. Участието на военно разузнаване, чиито шеф вчера подаде оставка е при специалните операции за обезпечаване на кражбата. И не – кражбата не е от чужда или вражеска страна.

 10. Някак си покрай цялата медийния тюрлю гювеч около #НАПлийкс никой не се сети да попита от какво устройство са изтеглени данните. Досега съм видяла само един коментар, че е пробит компютър на високопоставен служител от НАП, който е събирал информация за определени хора и достъп до тази информация са имали ДАНС. Базите данни не са пълни, защото въпросният служител не е имал достъп до всички бази. При хаотичното извличане на данни нищо чудно да са попаднали лични данни и на милиони лица и фирми. Ха сега задайте си въпроса: Ако това е така, Кой е разпоредил да се събират данни за определени хора в отделни папки и за какво е щяла да се ползва тази информация?

 11. Oчевидно момчето е талант и нашенските простаци умен и талантлив човек не траят, ще ускорят придвижването му към Терминал 2, а и да се чуди човек, какво е чакало до сега това момче, на какво се е надявало на територията на червената мафия?!

 12. От 15 години се работи МВР и др. служби да са удобни и най-вече послушни на политическата класа.А БОП-а от край време е явната „бухалка“,а ДАНС – скритата.Големият специалист Я.К. от колко години се занимава с престъпленията в интернет пространството!!!В това време така ли нямаше един по-компетентен?Но той е най-удобен.В службите цари пълно безхаберие.Хората там не знаят как да работят,а само изпълняват поръчки.За това се стига до положението да се набеждават хора със съответните признаци и да се натискат да си признават за нещо,което не са извършили.Ако има някой, който работи качествено по определени престъпления, неминуемо ще стигне до някой от управниците.В следсвие на това ще бъде смачкан и изгонен.Жалка картинка.

 13. Отново се опитват да се измъкнат с евтини селски номера. Истината е, че управление на СИКаджията напълно заличи остатъците от българската държава. Няма пилот в самолета. Кой е виновен за това? Българският народ, понеже не е на улицата със сопите…

  1. Адв. Е. Георгиев: Какъв ли скандал се мъчат да замажат ГДБОП и прокуратура?
   Изгледах работодателя и адвокатите на момчето, привлечено като обвиняем по #НАПлийкс. Изнесените от тях факти:
   – При задържането му 5 часа са изземвали един лаптоп и един DVR;
   – Основното доказателство срещу него – текстовият файл с името на машината (Криссс на кирилица) е създаден на Уиндоус, докато момчето от години работи само на Линукс;
   – След отвеждането му дълго са го разпитвали и са „беседвали“ с него без присъствието на адвокат;
   – Натискали са го да си признае, че той е извършителят (наистина, защо, щом уж имат толкова безспорни доказателства срещу него?);
   – Прессъобщението на прокуратурата съдържа повече мотиви, отколкото постановлението за привличане.
   Ако е вярно, направете си сами сметката какъв скандал се мъчат да замажат ГДБОП и прокуратура. Отделно с пълна сила си върви отколешната порочна практика да се използват задържанията като лостове за физическо и психическо въздействие над обвиняемия.
   Сега на ход е съдът, който утре ще гледа мярката му.

 14. Признаваме си – ние от Четвърти километър източихме данните .
  НО не сме съгласни да работим за Правителството ,а само на негово място ,като те пък от своя страна се заключват тука .Само така ше се опрай работата в тая лудница наречена България.

 15. „Цяла нощ полицаите са се опитвали на накарат Кристиян да признае, че той е източил и разпространил данните от Националната агенция за приходите. Обеща ли са му, че ако го направи, ще го пуснат“, обяви днес пред Би Ти Ви единият от неговите адвокати Георги Стефанов.

  Кажи, признай….както заптиетата в капитан Петко Веовода караха с изтезания Петко да си признае, нали ? Тия нищо ново не са научили, нищо друго не могат, не знаят и не отбират. Накратко – родните разследващи органи, родната полиция…Какво да правиш, трябва им спешно някой да посочат пред обществото, за да не изгори наглецът Горанов.

 16. Всичките им разкрития са безумни и нелепи откакто тиквата-нарцис беше гл. секретар

 17. А защо в държавните институции работят само некадърници? Защото ги подбират по вярност към герб, а не по знаиня и умения. Впрочем, какво толкова се натискаме за Шенген – да прибавим разградения си двор към тях, че кой ще ни търпи?!

  1. В крайна сметка дали е той или не, важната тема се покри. Факт е ,че дори без особени умения сам подготвен човек може да прекопира цялата държавна информация. А какво правим ако ни атакува сериозна организация??? Абсолютно със свалени гащи сме. Виновните са некадърните калинки от Боко до Горанов, които закриха държавата. Един хакер само показва некадърността им, вярно им го каза. Медал трябва за хакера, че ги показа със свалени гащи.

 18. ХОРА ДЕТО ТРУДНО СИ НАМИРАТ ПИШКИТЕ В ГАЩИТЕ , ХВАНАЛИ ХАКЕР !!!!!!!!!!!! …..СМЕШКА ………… ПОРЕДНИЯ НАЗНАЧЕН ИЗВЪРШИТЕЛ ……….СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ТИЯ ИМАТ СПИСЪЦИ С ГОТОВИ ИЗВЪРШИТЕЛИ ЗА ВСЯКО ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И КОГАТО ИМ ПОТРЯБВА ТАКЪВ ПОДБИРАТ ПОДХОДЯЩИЯТ ОТ СПИСЪКА ……./АМЕРИКАНСКИ МОДЕЛ НА РАЗКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ВЪВЕДЕН ОТ БОРКО СЛЕД КАТО МУ ПОДАРИХА ГЕНЕРАЛСКО ЗВАНИЕ /

 19. Поредната излагация на безхаберните и безпомощни „служби“, само бадева вземат големите мангизи и тлъстите длъжности. Ясно като бял ден – това момче е натопено. Адвокатите и работодателят му бяха много убедителни. Цялата работа ще се разсъхне безславно и потъне в забвение. Удобно, нали. Но един млад и талантлив живот отива на кино, никой ли не се тревожи? Момчето със сигурност няма да отиде да бачка за Боко, а ще замине възможно по-далече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *