Публикувано на 02.12.2019 / 11:31

АБСОЛЮТНИ БЕЗСРАМНИЦИ! „СЪБУЖДАНЕТО“ НА КПКОНПИ ЗАПОЧНА С УДАРНО РАЗХОДВАНЕ НА 1,3 МЛН.ЛВ. ЗА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ

АБСОЛЮТНИ БЕЗСРАМНИЦИ! „СЪБУЖДАНЕТО“ НА КПКОНПИ ЗАПОЧНА С УДАРНО РАЗХОДВАНЕ НА 1,3 МЛН.ЛВ. ЗА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИВ спешен порядък порядъчна комисийка по ЗОП избира победителя в търг за леки автомобили, обявен от заспалата КПКОНПИ. Срокът за подаване на офертите изтече в петък, 22.11.2019 г., а на 29.11. победителят вече си има „грамота“ за класиране на I място.

Първи признак за нечестивост: избират краен срок за подаване на оферти в петък, защото имат събота и неделя за нагласяване на пликове, цени и т.н. Ако денят е различен от последния работен в седмицата, публичното отваряне трябва да е на следващия ден, което им дава само една нощ за манипулации.

Втори признак за нечестивост: по всички обособени позиции печели една фирма. В случая има 3 обособени позиции и, о, изненада, и трите позиции са спечелени от една и съща фирма.

Трети признак за нечестивост: всички останали участници се отстраняват, за да не стане някоя грешка и да се окаже, че има някой навлек, който да им отмъкне поръчката, пардон подкупите. Точно така е процедирала и КПКОНПИ – отстранила е всички участници и е оставила само победителя.

Нещо като „избора“ на Гешев – състезание с един кон.

Класирала е на I място Еуратек, но II място няма.

Четвърти признак за нечестивост: победителят е оферирал цена близка до максимума. И този признак е налице. Избраната фирма е оферирала 1 280 496 лв., което е точно прогнозната цена на поръчката.

Очевидно КПКОНПИ, която не е свършила работа и за 5 лв. е повече от „събудена“, защото за максимално кратко време успява да похарчи 1,3 млн. лв. от парите на данъкоплатеца за ненужно недвижимо имущество.

Абсолютни безсрамници! При такава нечестивост и поквара, как се занимават с антикорупция?

Тези дни, когато корпусът на Цацаров навлезе в сградата на пл. Света Неделя, ще го посрещнат не с хляб и сол, а с поднос, отрупан с парични знаци от чудесно проведена обществена поръчка, а той ще мига доволно с очички и ще бъде целият в бяло.

П.П. Прилагам Протокола от работата на комисията за избор на изпълнител на доставката на автомобили:

Виж тук: KONPI74

Aндрей Червенков

Коментари 17 за
“АБСОЛЮТНИ БЕЗСРАМНИЦИ! „СЪБУЖДАНЕТО“ НА КПКОНПИ ЗАПОЧНА С УДАРНО РАЗХОДВАНЕ НА 1,3 МЛН.ЛВ. ЗА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ”

 1. Баси ,постоянно се чувствам като свиня-майка в кофти ферма .
  Аз храня прасенцата ,а на мен няма кой да ми забърка един булашик.

 2. Лично познавам г-н Пламен Георгиев. Той е един достоен човек

 3. повече няма да ти отговарям щом ме наричаш по име. целта ни тук е да останем анонимни. не искам да вредя на кирчо, но такива идиоти като тебе могат да направят всякакви бели.чух че си заминал нанякъде=стой си там и не се грижи за тукашните работи. и да ти кажа Пацо Терасата е консул в Валенсия, ако си пропуснал тази новинка. така че от никъде не са го махали

  1. Извинявай! Няма повече. Неше, как да не са го махали тераско като веч не е Главен Компир? Не се пали толкова де!

   Никой не иска от тебе да вредиш на Габера – просто дай показания където трябва- колко пари ти е дал, колко пари си е поискал обратно, горе-долу кога е станало това и т.н.
   Не може да пребарвате държавната пара и след това да се криете като мишки.

   Виж кво прави Габера сига- назначава си някаква комисия по ЗОП и те избират неговата фирма. Според теб дали не е понатиснал малко комисията? Или тя сама се е сетила. Сигурно върти камшика сред служителите за да изкарва пари под масата тоя пом.яр
   Още като студент си беше леке- превзето, надуто, злобно и отмъстително. Да ти кажа, Неше, не мога да се сетя за по-тъп от момчетата, а виж го сега издигнал се да подписва за възложител. Но покрай празните ти приказки днеска разбрах, че е бабоеб и може и на това да се дължи кариерното му развитие.

  2. Неше, не се сърди като примадона де. Знам че четеш и чакаш с нетърпение да ти пиша, ама сега си взел да се правиш на непристъпен.

   Айде от мен да мине аз ще подам сигнал до Лаура Кьовеши от твое име срещу корумпето Габеров. Ще те посоча за свидетел да знаеш.

 4. Всички тези комисари са на заплата при Шиши. Терасио го изгониха, защото много прекали и изцапа имиджа на Тиквеника из Европа. Шеф на антикорупционен орган се обогатява необяснимо и незаконно, но тук продължава гръмко да бори корупцията.
  Сега Балкони хитро е пързулнал някакъв си Габеров да подписва документите, но зад него наднича огромната сянка хвърляна от някакъв огромен корпус.

  Всичко е ясно. Само балъците чакат някаква свястна работа от тая комисия.

  Между другото, тея и не могат да свършат нещо, защото са много некадърни. Да мръсотии и мокри поръчки могат, но нищо свястно.

 5. Мирослава Жекова си една проста счетоводителка

  не пропуска случай да си поиска от всеки доставчик дори на тоалетна хартия

 6. А какъв е тоя Габеров? Да не е оня моя състудент от Саутуестърн Юнивърсити у благоевград. Като не можех да влеза у СУ и ПУ право 5 год,, отидОх у Джумаята и завършИх тама право. Тате ми викаше: Пеше, сигур не си мой син, та си толкова тъп. Аз му отговарях: Тате, Ела да видиш Кирчо Габеров колко е тъп, тогаз за теб ще съм гордост.
  Верно ви казвам тоа Габеров е пълен тапет. Толкоз гламав беше че некои изпити си ги взимаше с подкупи, аз пък водех кучето си, което получаваше 5-ци.
  Глеам Кирчо сега е некакъв директор Антикорупционер… тоа ли бе, та той е изтъкан от корупция

  1. Пеше, ти ли си бе майна мръсна? Лъжеш за кучето. имаше магаре,което беше по-умно от тебе
   то може и петици да е изкарвало, но ти никога.
   Кирчо Габеров е свестно момче и не заслужава злобата ти. Видях го преди няколко години, когато ми изплати един хонорар по граждански договор. Беше нещо шеф на правна дирекция и юркаше едни готини мацки. Сега го е закъсал с някаква комисарка стара мома, на която прислугва ама пък виж как се е издигнал, а ти ще си останеш една пияница
   Айде с здраве, Пеше и по-малко завист!

   1. Найдене, не се крий зад псевдонима Нешо. Сигурен съм, че Кирето е поискал ресто при изплщане на хонорара ти, ама ти ни спестяваш инфото, щото Габерчо освен много тъп е и много алчен и няма как да е пропуснал да изкара нещо от стар приятел. Няма за кво да завиждам на кирето. Я гугълни само Силвия Къдрева и като видиш момата излязла там на изображения, ще изпиташ жал не завист. Дет се вика честито на печелившите

   2. Пеше,пий си ракийката си гледай Гългъл а не Гугъл. Той ми направи услуга като ми възложи граждански договор,що дане му върна някаой лев? И не ми викай найдене за да не отвърта замаяната от алкохол кратуна

    1. Найдене, не ме заплашвай! Не виждаш ли нещо нередно в това твоето приятелче Габерчо да работи в комисията срещу корупцията и да е някакъв директор? То е като да направиш вълка пазач на кошарата. Или педофила – детегледач. Или пък крадеца – касиер. Тия дето останахте в България сте сбъркани щом си мислите, че това е нормално. Прибрал си някой лев от тоя мръсник и той от теб, но тоя трябва да бори корупцията бе. Как ще го прави като само е омазан в корупция. Как въобще го е правил досега. Онзи Пламен Георгиев го хванаха. А Кирчо? Могат ли да се сезират по твойте показания и да го пратят в Софийски Централен? Найдене?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *