Публикувано на 12.02.2020 / 17:21

АБЕ, БРАТЯ И СЕСТРИ, ТИЯ АМЕРИКАНЦИ ПОДЛУДЕХА, БЕ! МУСТАФА – ТА ДЕКЛАМИРА „ПИТАТ ЛИ МЕ ДЕЙ ЗОРАТА“ И СИ МИСЛИ, ЧЕ ЦВИЛИМ ОТ ВЪЗТОРГ! /ВИДЕО!/

АБЕ, БРАТЯ И СЕСТРИ, ТИЯ АМЕРИКАНЦИ ПОДЛУДЕХА, БЕ! МУСТАФА – ТА ДЕКЛАМИРА „ПИТАТ ЛИ МЕ ДЕЙ ЗОРАТА“ И СИ МИСЛИ, ЧЕ ЦВИЛИМ ОТ ВЪЗТОРГ! /ВИДЕО!/Американското посолство на страницата си във Фейсбук:
„Културни контакти – това е нашата седмична поредица! Тази публикация е за всички, които обичат българската литература. Посланик Мустафа рецитира българска поезия. Може ли да назовете автора?

Бруталната американска пропаганда – агресия навлиза в гротескови фази.

Мустафа-та декламира „Питат ли ме дей зората“. И си мислим, че цвилим от възторг.

Тия американци подлудеха бе, братя и сестри.

Следващият път може и да изрецитира: „Кат Русия няма втора тъй – могъща на света!“.

Май за т@к ни взеха!

Afera.bg

Коментари 52 за
“АБЕ, БРАТЯ И СЕСТРИ, ТИЯ АМЕРИКАНЦИ ПОДЛУДЕХА, БЕ! МУСТАФА – ТА ДЕКЛАМИРА „ПИТАТ ЛИ МЕ ДЕЙ ЗОРАТА“ И СИ МИСЛИ, ЧЕ ЦВИЛИМ ОТ ВЪЗТОРГ! /ВИДЕО!/”

 1. Мимо, става дума за „Кат Русия няма втора… и т.н…“
  Поздрави, Мери!

  1. Мери, аз никъде не цитирам “ …кат Русия няма втора“ и не казвам, че това е на Вазов. Говоря за “ Де е България?“ и казвам, че Вазов е написал емблематични стихове и проза за Русия, като имам предвид стихотворенията му “ Русия“- „..о, здравствуй ти, Русийо мощна….,затуй те любим кат баща и чакаме като Месия: Затуй си ти Русия!“, стихотворението „Здравствуйте, братушки“, в одата “ Опълченците на Шипка“, в романът “ Под игото“, в повестта “ Чичовци“, разкъзът „Негостолюбиво село“ и т. нат. Та дори и късният Вазов, осъзнал вече своето русофобство, в “ На руските войни“ отново не отрича привързаността си към руския народ : “ И пак не ви мразим (не крия:
   обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно любим я ния.“

 2. Мустафата е права като задава въпроса можете ли да познаето автора на стихотворението което рецитира. На американците е до болка известно,че агент Буда е чел само „Винету“ ,а там това стихотворение не е цитирано. Впрочем,аз се съмнявам ,че той знае дори кой е авторът на тази популярна детска книга и в колко тома е,например! Що се отнася до Каскет Гешев,много е съмнително дали и това е прочел. Но днес чух на пазара от една жена обяснение защо нашето прокурорско щастие вече носи каскет постоянно. Прокурор Сийка обсъдила голата му обръсната глава с колеги и стигнали до извода,че така подава неправилни сигнали към оперативно интересните му лица,които го възприемали като илюстрация на българската поговорка „На празен плевник покрив не трябва“. Та каскетът бил един вид маскировъчно средство.

 3. Не се заяждам с приятеля Мимо, като напомням, че тези стихове са от П. Р. Славейков. Не всички са филолози и са длъжни да знаят кой български поет какво е писал.

  Тезата ми е, че българският език е прекрасен, красив и разностраненн, с всякакви нюанси и тънкости в израза, както и останалите славянски езици, богати и разкошни. И ВСЕ ПАК, НАЙ-КРАСИВИЯТ И БОГАТ ЕЗИК НА СВЕТА Е НАШИЯТ!

  Поздрави на Мимо!

  1. Много здраве, Мери !
   Но стихотворението “ Де е България? / Питат ли ме де зората. ме й огряла първи път,…/ е стихотворение на Вазов, от първата му стихосбирка „Пряпорец и гусла“. Стихотворението “ Татковина“ /“ Хубава си, татковино, име сладко, земя рай, сърце младо и невинно за теб трепка, та играй. Мили ми са планините и на север, и на юг, драги ми са …“/ е на П.Р. Славейков. Филолозите би трябвало да знаете тези неща!

 4. До Мимо – Стихотворението е от Петко Рачов Славейков, скъпи Мимо!

  1. Имаш много здраве. От Вазов, ранният Вазов, от първата му стихосбирка „Пряпорец и гусла“. Там дето са и „Новонагласената гусла“ и „Панагюрските въстаници“ / Боят настана, тупкат сърца ни, ето ги близо ….“
   https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86_%D0%B8_%D0%B3%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B0

 5. … оставете я на мира жената , тя е на работа ! – каквото и наредат , това прави ! , я вижте само колко обира на пари през последните дни на банки , чеинчбюра в държавата в стил “ бб „“ … браво , ставаме дивия запад !!!

 6. А доказателствата за корупция кой и кога ще ги рецитира? Дани Тъпото вече даде заден.

 7. Ама много я кълвете жената, тц,тц… Красив е българският език и се харесва на посланник Херо. Нека си рецитира, но дано да не доживеем времена, в които българска реч ще се говори само от учени по изчезнали/ващи езици.

  1. Хубав и мелодичен е българският език, но когато го говорят и пеят БЪЛГАРИ! Всичко друго е имитация.

 8. Голяма натегачка:
  А) Иска да се докаже и да дръпне в кариерата.
  Б) Първосигнално изпълнява какво и спуснат, на принципа „Прави едно, прави две“ само и само да се махне от тази помийна яма.

 9. След като рецитирането бг стихотворения ще бъде седмична поредица може ли другата седмица госпожа Херо Мустафа да рецитира „Като Русия няма друга тъй могъща на света“…..автора е същия.

  1. Е, това за „Кат Русия няма втора“ е наистина върховен хумор, чак ме е яд, че на мене не ми е дошло на акъла

 10. И сега кво, рецитираме Вазов? А Херо знае ли, че този , когото рецитира, освен основен мотив в творчеството му да е Балгария, нейните герои, народ, природа, който идеализира, друг мотив е обичта му към Русия. За Русия Вазов е посветил толкова емблематични стихотворения и проза, че ако Херо ги прочете , никого повече няма да се сети за Вазов.

 11. Тая с тези очи ококорена ни плаши, не може така да ни гледа.какви очи.защо ни й пратихте да ни плаши тая ,имайте малко доброта ,мили американци,не така.не мажем да спиме.

 12. US Пънк групата Green Day добре са възпяли американската нация
  с песента “ AMERICAN IDIOT“
  най-як е варианта на клипа с Доналд Тръмп

 13. Какво ви е направила жената , тя е посланик айде малко по умната!
  Престанете с тези груби изрази!

 14. Такава гнус и отврат не бях изпитвал през живота си – американски посланик да цитира едно от най-близките до сърцата ни стихотворения. Те и предишните американски посланици – лицемери и престъпници предизвикваха същите чувства у мен, но тази ме оцели право в сърцето. Почувствах се на дъното на американския кенеф, в който ни набутаха не само нас – българите, но и по-голямата част от света. Където стъпиха – само войни, майдани и кървища. Не сме родени, за да служим и да се съюзяваме с престъпници като вас! Защото който служи или се съюзява с престъпници, също е престъпник.
  Мустафа, взимайте си железата и бомбите, и се измитайте както от България, така и от региона, така и от Европа, и от целия свят. Уверявам ви, че без вас ще живеем по-добре! Не ви искаме, ИЗЧЕЗВАЙТЕ!

 15. А можеше да се отнесем по друг начин към госпожа посланичката! Само да беше разбутала гнездото със стършелите! И паметник с дарителска сметка щяхме да и издигнем и песни за нея щяхме да изпеем! Ама, не!

  Техните служби търсели специалисти по Русия, ама съвсем открито, с обяви! Браво! Да бяха пуснали барем една обява, че търсят и бг специалисти! Отгледаха едно изродено котило от продажници и на ум не им минава, че тези майко-продавци по-далеч от джоба си не виждат!

  Дано поне свестни бг преводачи си имат! И дано да четат сайта „Афера“! Ех, дано, дано…!

 16. Във всички други държави САЩ изпращат американски граждани с етнически произход от съответната държава: етнически унгарец, етнически поляк и т.н. и т.н. Само в аборигентската държава България изпраща с аборигентски етнос – кюрдка.

 17. Какво само я критикуваме тази госпожа? Грозна била, еми оня рижавия, дето й е шеф, да не е по-хубав? Грозна, грозна, ама не се пощуми, като я гушкаше нашия орангутан, че се и повози с него! Герой е тя, герой!
  И кво от това, че в Ирак от милион християни, живели там от две хилядолетия, са останали няколко хиляди. Гледа си работата жената! Служи на родината си!
  По-добре да броим колко българи ще останат в държавата ни! Става страшно, много страшно!!

 18. Май дебелака боико ще да е баджанака,с тези импулсивни прегръдки май ще му излезе късмета.

 19. „Културни контакти – това е нашата седмична поредица!“

  Много благородно от страна на НП Мустафа.

  Миналата седмица май беше – Хранителни контакти – с американското говеждо!

  Идната седмица веорятно ще да е – Здравни контакти – висока технология срещу качествени заболявания.

 20. Майко мила,този рязан мустафа много страшен бе,и много грозен,ако не го видя в тъмното ще го помисля за черен самодив.Ислямска му работа и само дразнят хердогана,да назначат кюрд за посланник в бг.

 21. Горката! Ако не беше посланик щях да си помисля, че е с увредено психично здраве…

 22. ЗА БЛИЗО 1400 ГОДИНИ ИСТОРИЯ МОЖЕМ ДА ПЕЕМ И РЕЦИТИРАМЕ ТАКИВА ПЕСНИ И ПОЕЗИЯ, АКА НЕ ТИ ИЗНАСЯТ СИ ВЗЕМАЙ БАГАЖА И БЯГАЙ ПРИ БИЗОНИТЕ!

 23. Госпожо Мустафа,
  Това ,че рецитирате на български наше стихотворение не ви прави влюбена в Родината ни.За ваше сведение повечето хора от 10 до 40 години знаят доста добре вашият език на който говорят и с който работят.Ние не сме аборигени от племе в Африка , на което му пееш песничка и му даваш бутилка кола, а то се радва и те обича без край.За това, че не сме неграмотни тъпаци , а народ с древна история / за съжаление докаран до мизерия/ ще ви покажа едно стихче на вашият поет Уолт Уитман, който не ми е любимец, но казва неща ,които може би ще разберете ?!
  Are you the new person drawn toward me?
  To begin with, take warning—I am surely far different from what you suppose;
  Do you suppose you will find in me your ideal?
  Do you think it so easy to have me become your lover?
  Do you think the friendship of me would be unalloy’d satisfaction?
  Do you think I am trusty and faithful?
  Do you see no further than this façade—this smooth and tolerant manner of me?
  Do you suppose yourself advancing on real ground toward a real heroic man?
  Have you no thought,
  O dreamer, that it may be all maya, illusion?

 24. Изявата не е пионерска, а става дума за отработен похват, по повод на който може да си види: https://www.youtube.com/watch?v=0Qjzj6j1AEI
  Във връзка със способността за възпроизвеждане на ритмичен строеж на един или друг текст не би било безинтересно да се погледне и следната информация:
  Учени от yнивepcитета на Кънеĸтикът в Стоpc и yнивеpcитета на Северна Каpолина в Гpийнcбъpо ycтановили, че маймyните бонобо (Pan рanіѕсuѕ) могат да възпpоизвеждат pитми, дори без да cа минали кaквато и да било пpедваpителна тpениpовкa. Тези yмения човеĸът пpидобива на около 8-годишна възpаcт, пише cп. „Сианc е авниp“.
  За целта на изcледването бил напpавен еĸcпеpимент. Баpабанчик влязъл в огpаждението на бонобо в зоопаpк във Флоpида и започнал дo cвиpи. Женcкa на име Кyни и дpyги бонобо cе възползвали от пpиcъcтвието мy в огpаждението и за вcеĸи cвой yдаp по мембpаната на баpабана полyчавали възнагpаждение, макар да не били минали пpедваpителни тpениpовки. Кyни, която cе oказала по-малко боязлива в cpавнение c дpyгите бонобо, била избpана, за да yчаcтва в еĸcпеpимента.
  В pамките на пъpвия етап от еĸcпеpимента баpабанчикът поддъpжал опpеделен pитъм, кaто cи cлyжел c метpоном, който чyвал само той в cлyшалките cи. Кyни обаче не чyвала метpонома. Когато на cвой pед започнала тя да yдpя по мембpаната на баpабана, баpабанчикът cпpял.
  Учените ycтановили, че Кyни нанаcяла 270 yдаpа в минyта – темпо, коeто е значително по-бъpзо в cpавнение c онова, ĸоето поддъpжат децата. Oще по-интpигyващо се оказало, че темпото й било повлияно от това на баpабанчикa пpез 64 на cто от вpемето. В pамките на втоpия етап от еĸcпеpимента баpабанчикът пpодължил да cвиpи, като Кyни cе пpиcъединила към него. Учените ycтановили cинxpонизация пpез 54 на cто от вpемето.
  Тoва пpиcпоcобяване на бонобо pазкpива cпоcобноcтта им да cе кооpдиниpат cъc cъбpатята cи, което според учените е доказателcтво за cоциално поведение. (Резyлтатите от изcледването cа пyбликyвани в Јоurnаl оf Comрaratіve Pѕусhologу).

 25. Ако Мустафата издекламира и поемата за Кънчо Путкодеров, ще я призная за най-великата!

 26. Изследователският институт „Пю“ оповести проучване, според което 76% от Българите се отнасят към Русия положително и със симпатия. 65% одобряват действията на Путин – повече отколкото в самата Русия. Това след милиардите изтръшкани за стимулация на разни правителствени и неправителствани елементи. Козяците са в паника, защото са получили грама: или сваляте процентите под 50 до половин година, или ви пръсваме по Гана, Чад, Судан и други с ебола и скакалци.

  1. Хипер активността на Мустафа и бруталаната им грешка с Помпео за съдия Миталов са оценени като компрометиращи САЩ от експерти на Държ. департамент. Мустафа е под въпрос за дипломатическа работа, слаб дипломат. ( какво да очакваш от човек от кръга на Обама. Защо Тръмп я остави и прави в България? Явно заслужаваме отвъд девета глуха кадри и негодни такива като Мустафа). Приема и слуша продажните Соломон Паси и Поптодорова с техните русофобски доноси. Няма какво да срича на езика ни, рейтингът на Мустафа и САЩ в България е под 20% и заради нея.

   1. и заради агента им на разположение и изпълнение Бойко Методиев Борисов

 27. Толкова много ресурс се ползва, когато трябва да се манипулира общественото мнение. Явно има защо. Това, че се надпреварват и американци и руснаци да ни засвидетелстват уважение е похвално. Херо Мустафа е първият посланник на САЩ, който учи български, а българският е много по-сложен от английския. Въпросът е защо е така? Ами не сме открили нефт, нито големи залежи на злато – били в Сърбия. Явно има нещо друго. Но ще ни харесат повече, ако и двете страни си оттеглят мафиите, чрез които се пробваха да ни пасат и щавят 30 години.

  1. До НЯМА ШАНС: Не сте прав! Първият американски посланик, който се постара да научи български бе Джеймс Пардю и до края на мандата си го научи добре, говореше почти без акцент!

 28. Клетата женица, декламира наизуст, с умопомрачително поризношение, без да знае смисъла на думичките, техните ударения, значения, многозначности… Опитва се да копира неповторимия полски посланик и шефа на Полския културен център, които са истински ценители и познавачи на българската култура, история и език. А Мустафата е пълна бутафория, ама то какво друго да очакваш от поамериканчена арабкиня. такива ни ги пращат, няма да пратят някой пълноценен, я.

  1. Според премиера на държавата и посланика в нея! Безнадеждни и вредни!

  2. Гочева,какъв пълноценен искаш да изпратят от държава,образувана от изгонени от Европа крадци,убийци,мошенници,проститутки?Държава,в която доскоро имаше роби?Хора,откъснати от семейство,дом,Родина и принудени с жестокост да работят по плантации?Тези „хора“признават само личната облага изразена в пари!И ако има някой по с ума си,първо трябва да го попитат от коя националност е,защото в Америка,коренното население имащо право да се нарича американец са индианците,за жалост избити безкомпромисно от същите тези“хора“

 29. Тая ДА бега в зайчарника и да декламира на кожения микрофон на БАЙ ХУЙЯ докато се научи на български език.ПАЧАВРА МИСИРКА КОЯТО СЕ ГАВРИ С БЪЛГАРИЯ..БЪЛГАРИЯ НЕ Е БАЙ ХУЙ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ..СБЪРКАЛА Е АДРЕСА…

 30. На мен друго ми говори-вече ни имат като придатък на америка. ДАНО да бъркам, и при новото разпределение да си идем на мястото!

 31. Ама Херо, ама Мустафа, съпри се малко ма жена. Изпаднала си в делириум. Ще ти прилошее и после пак България виновна. Боже, Божееее!

  1. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

   САЩ ни пратиха създателка на „Ислямска държава“ за посланик.
   Слагаш кюрд, мюсюлманин, за посланик в предимно православна християнска страна, с турско малцинство. Усещам как и българи, и турци са доволни от политически коректния избор.
   За нея са написали, че е работила като специален помощник на държавния секретар Кондолиза Райс и координатор в Мосул за иракската провинция Ниневия в екипа на Пол Бремър, временния администратор на Ирак след нахлуването от 2003 г.
   Само където в тази стара асирийска провинция, където са живеели близо милион християни в Ирак от две хилядолетия, от нахлуването на САЩ през 2003 г. насам са останали няколко хиляди. Та, изглежда добре се е справила. И точно в Мосул се появява Ислямска държава.
   Била съветничка на вицепрезидента Джо Байдън и Обама за Близкия изток. Хм, пак чудесно се е справила. Като се има предвид, че самият Обама нарече Либия „най-голямата негова грешка“ и масовите убийства в Йемен, кашите в Сирия, Ирак, Афганистан…Определено е чуден избор.
   Била бежанка от Ирак. Добре разбрахме намеците. Папата ни намекна. ЕС ни врънка. А дали някой казва, че ужасяващите генитални осакатявания, т.е. обрязванията на жени, са твърде характерни най-вече за кюрдите в Ирак? Това как пасва на #metоо движението?
   Daher Lammoth за Херо Мустафа…

   1. Друга си е да чуеш мнението на компетентен, поздравления Дахер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *