Регистрация
Публикувано на 08.08.2018 / 9:47

ААААА, ПОТРИХА РЪЦЕ КУХИТЕ ЛЕЙКИ, НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА. ЗА-БРА-НЯ-ВА-МЕ ПУШЕНЕТО В НАЙЛОНИТЕ!

ГЕРБПомните ли Чаушеску? Помните, ми, не сте чак пък толкоз млади, като ви гледам… Та помните ли колко богат викаха, че е? И с тъпа физиономия. Е, Чаушеску и срещу тях да тича, не може да ги стигне ни по богатство ни по грозотия. Наще хора забогатяха така фантасмагорично и с любезното съдействие на телевизорите. Днес там цари една чудесна еуфория. Момчето на времето на Нова се е развихрило. Пардон, презентатор бил. На времето…

Температурите са достатъчно топли, вика. Верно е топли са температурите. Аз лично не обичам такива топли температури, предпочитам по-студени температури, ма както и да е… За да подплати това си твърдение, показва непрекъснато пожари в Щатите. То от там идват тия топли температури, явно това иска да каже.

После ни нападна генералния Ни консул в Италия. Възхитен е от едно момиче, което …извело собствената си приятелка от катастрофата…. и от едно момче, което разказва…. подробности от ситуацията, в която се намерилО. Според космическата справедливост и естественият подбор, този тип би трябвало да бере маслини нейде из Италия, а той Генерален консул Ни станал. Явно се е изкривил космоса от нещо. Може би адронния колайдер нещо повреди там, в безкрайността?

Във връзка с горните, космически разсъждения и тяхното разгадаване, се заслушах как едни Кухи лейки забраняват разни работи непрекъснато и години наред съсипват бизнеса и тормозят хората. Отиват сутрин на работа, купуват си кафе от лафката, сядат си на бюрата и започват – кого да прецакаме днес?

Ся пак на линия са забраните за всякакви пушеници, даже електронните цигари били вредни. Хаха, прецакахте се с тия електронни цигари, май?! Ми така е, като не се борите за правата си!* Начи преди години накараха кръчмарите да турят димоотводи, после да отделят зали за пушачи, после рязко забраниха пушенето, та тия димоотводи станаха излишни, а хич не бяха евтини… Не много инатлии-кръчмари останаха на пазара. Измислиха ни на нас пушачите едни найлони, та зимата поне да не ни мокри ледения дъжд или пък снега цигарите. Аааа, потриха ръце Кухите лейки, няма да стане така. За-бра-ня-ва-ме пушенето в найлоните! Нъц! Има една особено сърцата докторка, която с гърдите си като една Раймонда Диен е готова да защити здравето ни. И иска непрекъснато да ми променя мисленето, щото ненавижда цигарения дим. Докторката има вид на охтичава. Въобще доста загрижени за нас доктори преживяхме тия години. Москов искаше да ни забрани фафлите.

––

*Гледа доктор Иванов из коридорите на отделението му по венерически болести се щура някакъв тип с пижама. Спира го и го пита?

- Кой сте вие? Какво правите тук? Черните печати по пижамата ви са от инфекциозното…

Знаете ги тия печати, нали…

Човекът тъжно обяснява:

- Докторе, болен съм от дизинтерия.. ще мра. Ама не искам да мра като дрисльо, предпочитам да си отида като пич….

Бори се човекът, не като вас…

Виктория Тинтерова

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“

Коментари 9 за
“ААААА, ПОТРИХА РЪЦЕ КУХИТЕ ЛЕЙКИ, НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА. ЗА-БРА-НЯ-ВА-МЕ ПУШЕНЕТО В НАЙЛОНИТЕ!”

 1. поради болест, небях чел Вика. ама се изненадах, не от дъртия виц а от „кухата лейка“. когато лафът дигне оборотъ в училищата до 4 клас където за всички даскали се казва че били кухи лейки, вече невървьоФ за ония дето Вика иска да ги клъвне да ги облепва със стари тапети.

  и немой да чуеме че Нищо е капут на който му липсва ластика или че Едно тежкото Нещо са няколко или повече Леки неща.

  Колажът е бравурен ама не се връзва с „Пушенето вреди и носи смърт“ А излиза че ако има пушек че тва било Огън служба неостана.

 2. Хайде бе Тинтерова! Хайде! Хвани се за основната тема! За пушачите е ясно – незабавно трябва да умрат здрави, без тютюнев дим! Ясно е и няма какво да коментираш! Влизаш в противоречие с всички – в това число и със Световната здравна организация! А по основната тема на седмицата мълчиш като , е ясно ти е като какво. Куче с памперс! А сега да те видим, отворената! Памперс на куче – ти не си ли защитничка на животните ,бе? Малко ли Ви бе да навлечете на хората гащи за сра.. на хората от дадена марка и само от нея а сега подхванахте и кучетата? Тъй както сте я подкарали от гроба ще скочи татко Мао и ще дойде в България. Спомняш ли си че той обяви война на врабчетата в Китай и я спечели при това без Тома Белев! Днес кучета с памперси, утре само здрави прасета, кравите и те мърсят с газове въздуха – да ги изколим почвайки от Пенка, дизеловите автомобили се спират защото замърсяват – веднага на скраб, Тецовете – под ключ, азотни замърсители номер едно и т.н. и т.н. Да вземат да забранят веднага и хората! Няма човек, няма замърсяване – това е по Висарионич.

  1. „колега“ Кънчев или се заяждаш,
   или не правиш разлика между – Общинска наредба и Държавен закон!

   Щото туй – за „кучетата“ е идея за Наредба в един Общински съвет.
   Пък туй – за „цигарния дим“ е заложено вече в Закон на Държавния съвет (парламента, де!)

   Така, че остави Виктория да „боде“, както винаги го е правела досега.
   Зло-бод-нев-но!

  2. Гуей сега, Влади.
   Не вдигай полата на Тинтерова, от може да е маж под псевдоним.
   Значи прайш така, ангажираш се да напишеш нещо повече от кратък коментар, пускаш го на @ на Томова, ако е за този сайт, се побликува.

  3. до Владо Кънчев Просто е,като не ти харесва някоѝ в ,,Афера,“ дигаѝ си парцалите,и дим да те няма. Афера няма да загуби от отсъствието,на няколко идиота, а и знам от кога си в афера,а то е свързано именно е идването на В. Тинтирева.

 3. Ми НЯМА да да се ПУШИ – ни цигари, ни наргилета!
  Никъде.
  Сигурно ще забранят и в апартаментите, и в къщите си да пушим!

  Щото тази същата докторка, каза тази сутрин, че наргилетта са опасни,
  понеже ИЗДИШВАНИЯ ВЪЗДУХ от „наргилетаджийте“ ОТИВАЛ В ОКОЛНАТА СРЕДА!!!!!
  Майко мила – съвсем се побъркаха за тези пусти пари и НПО-та.

  И занапред вече ще ШМЪРКАМЕ – марихуана.
  От нея дим няма.
  Ама и акъл няма от марихуана. И акъл няма. Изчезва яко дим.
  Пардон – бездимно ще изчезва и малко останалият ни акълец!

  Последно в Грузия ЛЕГАЛИЗИРАХА употребата на марихуана.
  Е, като е така – на грузинците могат да им вкарат всякакви организации
  и БАТО, и Ку-клукс-клан, и НПО-Канибал, и …
  Такива работи…

 4. Герб е единствената партия,която пуши електронни цигари.

 5. Той и Наим Сюлейманоглу се оказа не чак толкова богат. Ванилия Велева напоително е преписала нечия чужда дописка. Прави впечатление отново рядката грамотност на екипа й: Възродителният процес е така наречен и с главна буква, затова пък херкулес – абе кой е тоя? – с малка. Браво, пак има и куп изречения без подлог или сказуемо, пропуснати предлози, пълен член и други дреболии, за които Тошо Тошев би ви линчувал на място.

  1. Бай Генчо, и си прав, и не си.
   Смяташ ли, че с пълен член, роба (т) ще е по-малко роб.
   И да е написала нещо с изпразнен член, по-важното е, какво е написала.
   Дали с изпълнен член ще напише, че всичко е О’кей или ще напише с изпразнен член, че ни управлява треторазядна мутра, разликата е огромна. Не в члена.
   Колко с правилен член ни управляват в момента ?
   Боко, Цецо, Цацата, Лилиту, Мамата …..?
   Извода е, че колко ти е по-неправилен члена, толкова по-голям Ролса и Ролекса.
   Това е при племе (то), което навремето си е търсило Цар да го управлява.
   Племето, винаги има нужда от Вожд.
   И Тато още щеше да ни управлява.
   Имаше едни хиляда недоволни, както и сега толкова. То винаги ще има, дори да сме е Юпитерова демокрация.
   Няма значение размера на члена, последствия има в зависимост от това, къде и кога е изваден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>